Parkeren? Volstrekt geen issue

Uit Toekomstperspectief van Blaricum – de samenleving aan het woord, mede gebaseerd op de in september gehouden Blaricum-100 (met 79 inwoners), blijkt dat parkeren volstrekt geen issue is (zie ook onderstaand schema). In de hoofdtekst van genoemd rapport komt het woord parkeren misschien drie keer voor, autogebruik nog minder. Wat wel regelmatig terugkomt is ‘fietsen – naar/door het oude dorp’. (Klik hier voor het hele rapport.)

Deze zin staat er ook in: ‘Door de gemeente moet samen met de ondernemers wel worden nagedacht over slimme en effectieve oplossingen op het gebied van parkeren (blauwe zones, parkeerplekken) zonder de (dorpse) identiteit van Blaricum aan te tasten.’

Wat is ook alweer het standpunt van DE ONDERNEMERS in en rond het centrum van Blaricum-Dorp? O ja: van de 74 ondernemers zijn er 55 tegen – kapper Gerrit Töpfel heeft zich inmiddels ook aangesloten. Bijna 70% is TEGEN! En veel inwoners zijn TEGEN mede of vooral omdat zij vinden dat die blauwe verf … ja, wat doet?! Ja, precies: die tast de (dorpse) identiteit van Blaricum-Dorp aan!!!

Interessant is ook dat meerdere deelnemers aan die B-100 nadien Oog hebben laten weten dat ‘parkeren absoluut geen probleempunt was’ en dat ‘iedereen tegen die blauwe zone was’.

Let op de volgende OogVlog: een open brief aan het gemeentebestuur om in ieder geval af te zien van die blauwe verf.

 

Een gedachte over “Parkeren? Volstrekt geen issue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s