Debiel betoon van platte emoties en plucheverslaving + vernietigende reactie Provincie!

Als de lokale samenleving (door de politiek) in gevaar wordt gebracht, neemt Oog ter bescherming de politieke pen op.
En gaat daarna weer over tot de orde van het beeld.

///

Onderstaande reactie staat op de site van RTV-NH. De gebruikte woordkeuze wijst erop dat de Provincie de actie van de gemeenteraden van Blaricum en Laren een bestuurlijk dieptepunt vindt. De raden worden vierkant uitgelachen, worden gewezen op feitelijke onjuistheden (dus onruststokerij) en op de gierende armzaligheid van het voorstel (geen enkele onderbouwing).

 

///

>>> Zie ook de reactie van oud-wethouder Jan Heybroek

4 gedachten over “Debiel betoon van platte emoties en plucheverslaving + vernietigende reactie Provincie!

 1. Dit is een totaal onverantwoorde “opdracht” aan het College. Er is geen enkel onderzoek gedaan naar de consequenties van een overgang naar de Provincie Utrecht. Dit nog los van de historische setting van onze gemeente. Veel verantwoordelijkheden zijn belegd bij het Gewest. De ontvlechting zal enorme kosten met zich meebrengen. Ook is het te verwachten dat de bij de gemeente Huizen ondergebrachte uitvoering van een zeer groot deel van het Sociale Beleid zullen moeten verkassen hetgeen veel kosten met zich mee zal brengen.
  Last but not least kan ook bij de Provincie Utrecht t.z.t. het beleid (weer) worden aangepast. Vergeet niet dat in de negentiger jaren van de vorige eeuw Utrecht z\eer actief is geweest met herindelingen en toen al Eemnes met Laren en Blaricum wilde laten fuseren. Deze motie geeft meer dan duidelijk aan dat de huidige coalitie in Blaricum samen met DAB (de partij die inspraak zo hoog in het vaandel heeft staan!) hiermee een brevet van onvermogen heeft afgegeven.

  Like

 2. Geachte heer van Riet.
  Welke gemeentelijke fusies heeft u zoal bekeken? Wellicht kunt u eens kijken naar de totstandkoming van de Gemeente Sud-West Fryslân.
  Sneek is nog steeds Sneek. Sloten nog steeds Sloten. Koudum nog steeds Koudum. Makkum nog steeds Makkum. Enz. Enz.

  Like

 3. Heer heybroek blijkbaar is u onderzoek niet zo grondig zie onder reactie hoogleraar die er onderzoek maar gedaan heeft
  Hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar fusies en herindelingen van gemeenten in de afgelopen jaren. Hij begrijpt wel dat dit op zo veel verzet stuit bij burgers en de lokale politiek. “Het is echt ongelooflijk hard gegaan met al die fusies. We hebben nu in 2017 nog maar 388 gemeenten over in totaal. Dat is slechts eenderde van het aantal gemeenten dat we hadden in 1850. En de gemeenten worden ook steeds groter. De norm wordt steeds meer 100.000 inwoners of meer.”

  Ook constateert Voermans in zijn onderzoeken dat de kloof tussen burger en politiek steeds groter wordt door al die herindelingen. “De gevolgen van al die fusies en herindelingen zijn echt heel fors. Je ziet namelijk dat er sprake is van een steeds grotere verwijdering tussen burger en lokaal bestuur. Wij stellen vast dat er een duidelijk verband is tussen de daling van de opkomst tijdens lokale verkiezingen en het ontstaan van al die grote ‘fusiegemeenten’. Die opkomst zit nu rond de 40 procent nog maar, die was echt veel hoger. Een duidelijk signaal dat de kiezer zich niet meer herkent in het bestuur.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s