Dorpsgenoot/internetoplichter gearresteerd

De politie heeft vanochtend in zijn woning alhier de 42-jarige Robert-Jan van der Z. gearresteerd. Hij wordt verdacht van grootschalige internetfraude. Op Google valt te lezen (hier) dat Van der Z. al vele jaren met fraude bezig is en daarvoor diverse malen is veroordeeld. In december 2018 nog is hij veroordeeld tot een ontnemingsvordering van € 24.000,- crimineel geld. Eerder kreeg hij 40 maanden cel.
De bekende misdaadverslaggever John van den Heuvel schijnt nauw betrokken te zijn geweest bij de aanhouding. Feit is dat hij de afgelopen periode vele berichten heeft ontvangen over hernieuwde cybercriminaliteit van Van der Z. Volgens de politie gaat het nu om zeker 167 aangiften.

Diverse media berichten over de arrestatie:

RTL Nieuws

De Telegraaf

6 gedachten over “Dorpsgenoot/internetoplichter gearresteerd

 1. Goed als iemand die ergens van wordt verdacht ook wordt opgespoord, gearresteerd en berecht! Maar waarom ook een foto van persoon in kwestie? Niet persoonlijk hoor Oog! Maar ik vind het het eigenlijk wel een vorm van heksenjacht. Misschien zijn wel heel veel mensen het totaal met mij oneens als ik stel dat ook criminelen nog recht hebben op enige privacy?

  1. Evenmin persoonlijk bedoeld, naar wie dan ook, ik ben het volledig met je eens.
   Ons medialandschap in een geheel verkeerde richting opgeschoven, de Anglo-Amerikaanse: schreeuwerig, sensatiebelust, gebaseerd op snelheid in plaats van overpeinzing en bezinning, meer verpakking dan inhoud. Vooral op tv en sociale media is dat duidelijk waarneembaar en, helaas, eveneens tijdens Tweede Kamerdebatten.
   En wat helemaal triest is, daar zit nog een gedachte achter ook.

  2. Oh kijk, juffrouw Weekdier heeft ook weer commentaar. Kijken of je net zo praat als jou op slinkse wijze anderhalfduizend euro ontnomen is…

Geef een reactie