Weggegoocheld

Torenlaan 23A: getekend door Klaas van den Berg, gebouwd in 1935. Vooral bekend als woonhuis van de creatieve familie Ten Harmsen van der Beek. De woning wordt beschouwd als atelierwoning en staat sinds 2006 op de Gemeentelijke Monumentenlijst.

Eerste foto (Wikipedia) laat zien hoe de woning er vanaf de Torenlaan uitzag – tot 2017.
Tweede foto is gepubliceerd in juli 2018 (Google Street View): de normale haag is vervangen door iets hogers op de erfgrens.
Derde foto is vorige week gemaakt: met een enorme lauriermuur is het pand bijna helemaal weggegoocheld …

Vraag is op grond van welke karakteristieken het pand aan genoemde Monumentenlijst is toegevoegd en of die kenmerken na de nog gaande verbouwing nog wel aanwezig c.q. in stand gebleven zijn. Vraag is ook of aanwezigheid op genoemde Lijst niet een zekere mate van aanschouwelijkheid van de aanliggende straat vereist.

5 gedachten over “Weggegoocheld

 1. Het nieuwe geld doet wat het wil en heeft daarbij kennelijk maling aan een gemeentelijke monumentenlijst. Of wil kennelijk niet dat anderen kunnen genieten van monumentale panden.
  Beetje jammer….

  Like

 2. Het neurotische ingraven van je huis is niet vreemd meer in Blaricum e.o. … Stel je voor dat iemand je ziet ? Staan de hoge hekken en camera’s ook al ?

  Like

 3. Goed plan, een zekere mate van aanschouwelijkheid vanaf de straat voor alle Rijks en /of gemeentelijke monumenten. Goude tijden voor de hoveniers!

  Oog: ja, door wat de heuevniers verliezen aan illegale bermopdrnchten kunnen ze terugwinnen met legale en zeer gewaardeerde heg- en haagsnoeiklussen!

  Like

 4. Nieuw geld stemt merendeels V.V.D. Asociaal en wansmaak klijft eraan . En een veel te grote mond hier in Blaricum . Een misplaatste heg . Reaktie van Maria Piel .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s