Tegengeluid: toch geklooi in tussenliggende straatjes

Mogelijk klopt het gemeentebestuur zich vandaag al op de borst over rustig verlopen zaterdagavond/-nacht en de prima samenwerking tussen de diverse handhavers … Eén zwaluw maakt echter nog geen zomer – een tegengeluid uit de Schoolstraat (onderdeel van het ‘evenemententerrein’):

‘Veel geluidsoverlast hier (jongeren die bij hun auto blijven hangen onder het genot van een eerst nog volle fles Bacardi (tevens na het ledigen bij ons in de tuin gegooid); bijna handgemeen tussen jongeren; twee seksende jongens in de voortuin van de buren (zijn niet thuis). Vervolgens duidelijk onder invloed hard door de straat rijdende (voornamelijk) jongeren. Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben ‘voor’ een gezellige Blaricumse kermis. Maar mijn probleem is echt de ‘handhaving’. Die is prima op de horecalocaties aanwezig. Maar juist in straatjes als de Schoolstraat waar men uiteindelijk heeft geparkeerd en dus iedereen na afloop zich heen beweegt … daar gebeurt het (…) en is niemand (lees: beveilinging) te zien.

Ik ben voor de kermis. Het zou alleen super zijn als er tot een half uur na sluiting voldoende handhaving in een iets ruimer gebied tussen de kroegen aanwezig zou zijn. 👌🏻👌🏻.’

Deze laatste suggestie is vanochtend vaker gehoord. Zeker als er op maan-, dins- en woensdagavond veel meer tussen de kroegen heen en weer zal worden gelopen, is een intensievere aanwezigheid van de beveiliging op de tussenliggende delen van het ‘evenemententerrein’ vereist.

4 gedachten over “Tegengeluid: toch geklooi in tussenliggende straatjes

 1. Helemaal mee eens. Het was in de omliggende straten de hele avond onrustig. Inderdaad met voornamelijk jongeren. Gelukkig is dat onze eigen schuld want de kroeg etc. mogen de meesten niet in en dus hangen ze overal op straat rond om hun drank te nuttigen. Geen verzinsel want ik heb er genoeg met drank zien sjouwen. Sinds het ‘drinken’ niet meer mag is het alleen maat stoerder geworden om het dus juist wel te doen. Neemt niet weg dat als ze dan rondhangen ze zich wel moeten gedragen. Handhavers op de lokaties genoeg aanwezig. Maar ook niet verder dan dat. Niemand gezien in de omliggende straten.

  Like

  1. Idd erg onrustig tot 02.00 in de straten.
   Inzake ‘onze eigen schuld” moet ik zeggen dat ik het daar niet mee eens kan zijn.
   De tijden zijn veranderd (al een tijdje..) waar de jeugd vroeger de kroeg in ging om een wijnte/biertje te drinken geeft een groot deel van de jeugd zijn geld tegenwoordig niet meer in de kroeg uit.
   Met een fles sterke drank op zak icm een paar pillen zijn ze tegenwoordig een stuk sneller “in de stemming” en een stuk goedkoper uit.
   Ik weet zelfs (via laar en berg) dat er jongeren van rond de 14 zijn die drank etc in het bos bewaren…

   Daar wil ik aan toevoegen dat iedereen sowieso verantwoordelijk is voor zijn eigen gedrag.

   Like

 2. Particuliere beveiliging in de straten is pas vereist op maandag, dinsdag en woensdag, voor zover ik heb begrepen. Waarschijnlijk kan dan ook worden opgetreden tegen het fenomeen dat jongeren tegenwoordig niet meer de horeca in gaan, maar kermis “vieren” door in groepen op straat te hangen met de flessen Wodka in de heg.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s