De plannen van de Alliantie

Wat de verduurzaming van 88 Alliantie-woningen in Blaricum-Dorp inhoudt, is op de foto’s te zien.
Daar is aan toe te voegen:
– Alliantie heeft gekozen voor kunststof, maar als blijkt dat een grote meerderheid van de huurders wel voor de plannen is maar niet voor kunststof, dan kan en zal dat worden meegenomen.
– Waar nu ramen met roeden zijn, komen de roeden terug (zie derde foto).
– Redenen waarom huurders (in vergelijkbare projecten) nee hebben gezegd: a) geen zin in ‘gedoe’, b) bezwaar tegen de bijkomstige huurverhoging, c) bezwaar tegen de technische uitvoering (waaronder het gebruik van kunststof), d) men vindt het (vanwege de eigen leeftijd) niet nodig: ‘ze doen het maar als ik weg ben’.
– Aanstaande maandag zou de kogel door de kerk moeten: als dan 70% van de huurders ja heeft gezegd, gaan de plannen door. Indien het ja-percentage beduidend lager is, dan kan het plan van tafel gaan en zullen de bestaande onderhoudsplannen worden gevolgd.
– Bij wel doorgaan zal er waarschijnlijk in mei 2020 worden gestart en zal de laatste woning een jaar later klaar zijn. De kosten worden geraamd op € 80.000 per woning.
– Zes zonnepanelen (niet verplicht) levert bij een elektriciteitsverbruik van 1600kW/jaar een besparing op van net geen 10 euro/maand.
– U kunt morgen overdag ook nog terecht in de Blaercom voor persoonlijke informatie.

5 gedachten over “De plannen van de Alliantie

  1. Mijn persoonlijke mening is dat mensen die ja zeggen gewoon verduurzaamd moeten worden, want op den duur zal verduurzaming voor alle huizen gelden waar dan ook, want wonen in een energiearm huis, is de nieuw norm.
   En mensen die boven de 80 jaar zijn en niet willen, dus nee zeggen om de rede, doe het maar als ik er niet meer woon, dat is natuurlijk ook begrijpelijk want het geeft voor die mensen natuurlijk een enorme ruis.
   Maar inderdaad, laat de ja zegger niet de dupe zijn van de mensen die nee zeggen

   Like

 1. Er is een telefoonopname van de meest recente bijeenkomst d.d. 13 november j.l. waarin te horen is dat de Alliantie zegt dat er niet afgeweken wordt van hun voornemen om de houten en oorspronkelijke materialen te verwijderen en kunststof terug te plaatsen . No way zegt de Alliantie dat er ooit hout terugkomt . . Er bestaat nog zoiets als bezwaarschriften ,b.v. van mensen op de Statenkamer die zich aan hele strenge regels hadden te houden opgelegd door Welstand en de gemeente Blaricum nadat zij de woning gekocht hadden van de Alliantie . De woningen behoren hun karakteristieke waarde te behouden , bij het isolatieprojekt . Ik ben met een tweede persoon op het gemeentehuis in Eemnes geweest . voor de omgevingsvergunning van Ludenweg 13 waarop alle woningen zullen meeliften . De baliemedewerkster liet ons zien dat op de Statenkamer bij woningen met spouwmuurruimte minder dan 5 cm. er kunststof wanden tegen de muren geplaatst worden ,afgewerkt naar waarschijnlijkheid met verlijmde steenstrips . Reaktie van Maria Piel .

  Like

  1. Wat raar van die voorzet wanden, ik zit net naar de foto van het Oog te kijken waarop de folder staat van de Alliantie, maar ik zie geen voorzetwanden staan op die folder, wordt bewoners van Blaricum hier in de maling genomen, dat zou niet eerlijk zijn. En ik lees hier van Maria dat er bewoners zijn van de Statenkamer zich aan strengen regels moesten houden. Als er al een uitspraak bestaat moet Blaricum welstand voor die straat zich wel houden aan hun eigen uitspraak, en dat geld natuurlijk voor alle gebieden beschermddorpgezicht en beeld bepaald.
   Maar wat waren die regels dan, waar de bewoners van de Statenkamer zich aan moesten houden, en over welk jaar praten we dan, daar ben ik wel benieuwd naar.

   Like

   1. Regels die verleden jaar zijn afgegeven voor Statenkamer 15 . En die voorzetwanden zijn niet vermeld in de folder . Echter ik heb een afdruk van gegevens waarvan de baliemedewerkster NA afloop van een telefoongesprek tegen ons zei dat zij niet alles aan ons had mogen laten zien . Als je interesse hebt mag je het inzien . Reaktie van Maria Piel .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s