Vage vooruitzichten hofje Verbindingsweg/Middenweg

‘Inmiddels heeft een gesprek plaatsgevonden met mevrouw Boersen wethouder en mevrouw Oosterbaan directeur De Alliantie. Namens het Dorpskarakter waren aanwezig Pam Arkauer, Henk Eggenkamp en Axel Varekamp. Ook hebben betrokkenen de locatie geschouwd.

Het volgende kwam naar voren:
Mw Boersen blijft het noodzakelijk vinden dat op de locatie Hofje Verbindingsweg sociale woningen moeten worden bijgebouwd. Nu staan er 5 woningen. Dat zouden er 12 moeten worden, wellicht wordt dit aantal teruggebtacht tot 7. Dus 2 meer dan de huidige 5.
Mw Oosterbaan stelt dat er in dat geval geen sprake meer kan zijn van renovatie, mede uit rendements perspectieven, dan wordt het totale nieuwbouw, hetgeen een wijziging in het bestemmingsplan met zich mee zou brengen . Mocht de eis van Mw Boersen komen te vervallen dan kan er wel sprake zijn van renovatie van de huidige 5 woningen , overeenkomstig de plannen voor de ander 3 identieke hofjes (Meentweg, Ludenweg, Renbaan)
De Alliantie heeft ons (bewoners in de omgeving) uitgenodigd deel te nemen aan de ‘planontwikkeling’. Wij krijgen daartoe een uitnodiging. Een datum is niet vastgesteld.’

Tekst: Axel Varenkamp.

2 gedachten over “Vage vooruitzichten hofje Verbindingsweg/Middenweg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s