5 gedachten over “Prettige persco

 1. Schandalige stelling. Totdat je zelf ziek wordt.

  Oog: leg even uit – zodat minister Wiebes en zijn ambtenaren het ook begrijpen …

  Like

 2. Op zich klopt het dat kans op besmetting in de thuis situatie het grootst is. Da’s ook niet zo vreemd als je weet dat een besmetting in een gezin tot gevolg heeft dat er gemiddeld 3 gezinsleden ook besmet raken. Eea is dus in beperktere mate het gevolg van sociale activiteiten zoals je in eerste instantie zou denken.
  Verder redeneer je andersom, horeca maar open omdat het elders ook niet best is? Langer dan 15 min in een ruimte met vele onbekenden is nog steeds een groot risico.

  Like

 3. Ik geloof niet dat deze dit schandalig of eigenwijs bedoeld is door Oog, zo heb ik het in ieder geval niet opgevat. Feit is dat er in veel sectoren met twee maten gemeten wordt, waarom zijn de winkelstraten vol en de restaurants/cafés leeg? De meeste restaurants/cafés hielden zich prima en veilig aan de regels, want met elkaar moeten we er toch voor zorgen dat dit virus onderdrukt wordt? De mens is doorgaans een gezelschapsdier en zoekt elkaar graag op, en dat kan nu niet ongelimiteerd. Natuurlijk wil niemand dat een ander ziek wordt?
  Zelf ben ik mede verantwoordelijk voor ons café d’Ouwe Tak, waar we de afgelopen maanden ALLES deden om alles veilig voor onze gasten te laten verlopen, als ze bij ons kwamen. Nu moeten wij verplicht gesloten zijn, terwijl in andere sectoren de mensen elkaar veel onveiliger ontmoeten. denk aan een supermarkt, een woonwarenhuis, een bioscoop (een film duurt nou eenmaal langer dan 15 minuten), een prostituee (die zelfs zonder mondkapje mag werken). De hele horeca wil alles doen en zelfs dicht blijven om dit ellendige virus te verbannen en terug te kunnen naar het oude normaal, maar wij moeten nu machteloos toekijken en gesloten blijven, terwijl we weten dat er bij velen achter de voordeur meer gebeurt dan is toegestaan. Laten we wat meer begrip voor elkaar en elkaars zienswijze hebben en niet zo snel boos of verbolgen reageren op een mening van een ander….. uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde en dat is dat iedereen gelukkig en gezond blijft.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s