13 gedachten over “AH: meer ruimte voor breder assortiment

 1. Het karakter van dat laatste rijtje hoge karakteristieke woningen wordt om zeep geholpen .ECHT datgeen wat nog karakteristiek is in dat kleine centrum is over . groot megabedrijf wat allesbepalend is in een zeer klein centrum slokt de rest van de omgeving op en zet de architektuur naar hun hand . Het megabedrijf zou er goed aan doen op een bedrijventerrein een nieuwe grote winkel te bouwen ,desnoods op Crailo en als zij echt zo begaan zijn met Mooi Blaricum de huidige winkel behouden voor b.v. een ruim assortiment natuurvoedings produkten . . Reaktie van Maria Piel .

  Like

 2. Erg jammer deze plannen. Stilstand ik zeker niet altijd achteruitgang. Prima assortiment, genoeg voor iedereen. Voor meer wensen zijn er op korte afstand meerdere supermarkten. Uitbreiding assortiment geeft ook weer extra concurrentie voor slager, slijter, bakker, groentenvrouw, visboer……Parkeren nu al zo moeilijk. Vergrijzend dorpje. Geen megasuper in hartje Blaricum, waar laden en lossen nu al een probleem is.
  Blushing voorziet trouwens ook in een behoefte.
  Heel jammer! Waarom moet het altijd GROOT GROTER GROOTST????

  Like

 3. Duidelijk verhaal. Goed plan. Als de formule binnenkort niet meer door AH ondersteund wordt heb je weinig keuze. Iets wat bij alle andere supermarkten ook gaande is trouwens. Het wordt steeds meer een ‘beleving’. Niet te lang over gaan zitten neuzelen. Het uiterlijk van de nieuwbouw mag wel wat ‘gezelliger en landelijker’ denk ik. Blushing kan vast wel ergens anders een plek vinden t.z.t. Dat de AH goed in de markt ligt in het dorp is wel duidelijk. Altijd gezellig druk daar. Prima winkel met dito personeel.

  Like

 4. Op zich altijd fijn als mensen, ondernemers willen verbeteren! Maar wel enkele gedachten.
  Bovenstaande betreft een zeer forse investering. De aanschaf van 2 panden, de sloop hiervan en de nieuwbouw van een nieuw pand en verbouw van de bestaande winkel. De hoofddoelen zijn niet meer klanten en niet meer omzetten realiseren, dus blijkbaar kan het huidige klantenbestand met de huidige omzet deze investering opbrengen?
  Ik heb net als Madeline mijn vraagtekens bij de concurrentie voor de bakkers, slager, groentenwinkel, boekhandel, kaaswinkel, bloemisten als Albert Heijn het assortiment uitbreid en verbreedt.
  Het nieuw te bouwen pand heeft in mijn optiek vooral een eigentijds Albert Heijn stempel, en past het niet zo geweldig tussen bakstenen panden met een jaren dertig/vijftig stijl.
  De voorgevelrooilijn ligt gelijk met die van de bestaande Albert Heijn winkel, dus meters meer naar voren dan Blushing nu.
  Het volume van het nieuwe pand is fors, het naastgelegen Studio Erik Gutter valt er bij in het niet, terwijl ook dit geen kleine jongen is.
  Het parkeerterrein wordt vergroot, dat is mooi, maar gaat het laden en lossen nu ook op eigen terrein plaatsvinden? De grote vrachtwagens blokkeren meerdere keren per week het Achterom, wat gevaarlijke situaties oplevert voor voetgangers en fietsers. En overlast voor omwonenden omdat dit laden en lossen deels al in de zeer vroege ochtend plaatsvindt.

  Like

 5. Voormalig Tuincentrum De Jong heeft zijn terrein verkocht . Moet nu qua bestemmingsplan veranderen van bedrijfsterrein naar woonbestemming . De woning achter Blushing gaat gesloopt worden om woonbestemming in een bedrijfsterrein om te zetten . Vooral dat laatste deugt van geen kanten in de oude dorpskern . Laat het megabedrijf A.H. op het voormalig terrein van het tuincentrum hun dromen bouwen . Reaktie van Maria Piel .

  Like

 6. Als oud Blaricummer gaat het mij aan mn hart dat het dorpsgezicht aangetast wordt.De winkel in te klein dat staat buiten kijf maar waarom op deze wijze?Stef Raven.

  Like

 7. Echt een fijne winkel met dito personeel, het is begrijpelijk dat ook deze AH mee zal moeten met de tijd en dat er plannen worden gemaakt dit te realiseren. Laten we eerlijk zijn, het huidige pand verdiend ook echt de schoonheidsprijs niet alleen zijn we er aan gewend en is het niet zo opzichtig. Dit nieuwe plan slaat de plank echt mis, meer boerderij en karakter zou het echt verbeteren qua uitstraling maar de grootte en forsheid gaan nu echt een lomp gebouw neerzetten dat echt het karakter uit het dorp gaat halen.
  Er moeten echt andere mogelijkheden zijn waarin zowel groei, ondernemerschap en dorpsgezicht hand in hand kunnen gaan, dat verdiend ons dorp .

  Like

 8. Voordat daar daar AH en Gorden en een bank zaten, was er heel lang een Bakker en een Cafe/Koffiehuis met een patatzaakje aan de zijkant, van de familie Buijs, die later het restaurant zijn begonnen bij Rust Wat. En je had daar de busstop was een heel gezellig hoekje.
  Ik stel voor, weg met alles wat van de AH is, alles terug in de oude dorpse situatie, gewoon een kleinschalige kruidenier voor wat vergeten boodschappen, en dan gewoon op vrijdag en zaterdag naar de markt in Laren en Huizen en daar naar de grootkruideniers.
  Als dit plan doorgaat beste mensen wat is dan nog de landelijke rustieke waarden van het centrum van dit dorp, dus dan maar met zijn alle verhuizen, naar een ander dorp waar die waarden hoger in het vaandel worden gedragen dan door de familie Ton en de politiek, dus zeg maar dag met je handje tegen Blaricum, en snel wegwezen hier.

  Like

   1. Ha ha Ingrid houdt hij toch nog iets Blaricums over, Orvelte is namelijk mede opgezet door de burgemeester van Westerbork waar Orvelte onder valt de heer L. Lieve hij was tot 1964 gemeentesecretaris van Blaricum.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s