Heg weg

Meerdere bronnen vroegen zich vandaag af of er op de hoek Kerkpad/Eerste Molenweg een ‘luchtplaats’ was gerealiseerd, of de verandering ‘zo maar kon’ (‘ … een afzichtelijk metalen hekwerk aan de straat geplaatst van bijna 2m hoog (erfgrens/openbare weg) … ), waar we hier nou eigenlijk mee bezig zijn. Oordeel zelf.
Oud-raadslid Carien Bölger zegt: ‘Dit hek is in strijd met het bestemmingsplan. Een hek mag maar 1.20 mtr hoog zijn op de erfgrens. Als het hoger is moet het op afstand staan van de erfgrens en groen aan de straatzijde hebben.’ En dat groen mag dan weer niet hoger zijn dan die 1,20 meter.

Eerste foto: RvK.
Tweede foto: Oog, maart 2019.

10 gedachten over “Heg weg

 1. Het word er niet mooier op. Maar je kan wel beter kijken of er verkeer van rechts komt. Als je de 1e molenweg wil verlaten.

  Like

 2. Oh jee, wat zonde , wat zonde !!! Volgens mij valt het net buiten het beschermd dorpsgezicht. Maar moet er niet sowieso een vergunning voor worden aangevraagd? Het is wel actueel denk ik……1. wat beschouw je als karakteristiek van het Blaricums dorpskarakter ? 2. Wat wil je daarvan behouden ? 3. Hoe ga je dat dan beschermen? 4. Hoe leg je dit vast in transparante wetgeving en regelgeving? Waar alle partijen mee uit de voeten kunnen en recht doen aan cultuur-historische elementen? Zijn boerderijen eenmaal afgebroken (en eventueel ‘herbouwd’),heggen weg gehaald en de open plekken in het dorp volgebouwd (zie middenweg en verbindingsweg)…….Wat weg is , is weg.

  Like

 3. Beste Nelis! Wat een discriminerende terminologie! Den dat je snel naar Staphorst moet verhuizen! Mensen van buiten…………of erger uit Amsterdam -Zuid

  Like

 4. Dit slaat alles ,echt alles . Boersen is weg ,die hele verderflijke kliek moet weg die sanctioneert Als je deze plek zo goed kent uit je kinderjaren zoals ik ,moet je wenen ,ja wenen . Reaktie van Maria Piel .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s