Natúúrlijk zijn we van de natuur – …

… natuurlijk staan we vooraan om Blaricum mooi te houden en natuurlijk vinden we het belachelijk als er ergens weer 30 of 50 bomen worden gekapt en natuurlijk vinden we de vogels heerlijk – vooral in de lente – en natuurlijk zijn we voor de democratie en voor de wet en zo en natuurlijk is het prima dat er regels zijn en zo. En het nut van insecten hebben we ook heel goed in de smiezen, hoor!

Maar als wij onze honden loslaten op de eng, midden in het broedseizoen
en dwars in tegen gemeentelijke verordening en regels van het GNR –
dan moet iedereen z’n bek houden. Want anders gaan we schelden, en zo.
steeglandseweg - 1

7 gedachten over “Natúúrlijk zijn we van de natuur – …

  1. En natuurlijk heb je daar een sterke raad voor nodig. DAB (Democratisch Alternatief Blaricum) zoekt mede daarom kritische, oplettende inwoners die echt voor ons mooie dorp willen knokken.

    Like

  2. Nou…ik verwaagde laatst iemand te zeggen dat die z’n hond moest vasthouden.
    Ik blijf keurig op de ruiterpaden… maar per x dat ik het bos in ga…het hele jaar door… hangen er honden in de staart van m’n paard.
    En vooral nu…als het dan ook nog eens verordend is…
    Dat draaide uit op n hysterische hondeneigenaar die me letterlijk uitdaagde te knokken.
    Hou ze vast…vooral nu…en laat ze los als t weer mag… maar hou ze onder appel…
    Enne… gooi ook je troep niet van je af!

    Like

  3. En jij Rob denkt, dat jij en jouw Partij DAB, het gedrag van de hondenbezitter die zijn honden loslaat lopen en niet onder appel heeft, en onbeschoft is kan veranderen. Nou je bestaat al sinds 2018 als zelfstandige partij het is nu 2021, het is alleen maar erger geworden.

    De Gemeente Blaricum heeft kortgeleden een godsvermogen uitgegeven voor een onderzoek over honden en de hondenbezitters. Daarna is het APV aangepast en is het gepubliceerd, maar goed de asociale hondenbezitters trekken zich daar niets van aan, en er wordt niet gehandhaafd, dus er veranderd niets.

    De Burgemeester is de hoogste beambte in een gemeente en zij moet zorgen dat er wordt gehandhaafd naar de regels in het APV (algemene plaatselijke verordening) maar tot nu toe is er niets gebeurd, wat de hondenbezitter betreft in het Dorp of de natuur daarom heen.

    Wat betreft het belang van handhaving dat geldt natuurlijk niet alleen voor de honden bezitters, het geldt natuurlijk ook voor de asociale onbeschofte fout parkeerders. Dus mevrouw de Burgemeester doe iets aan u geloofwaardigheid, want dat is behoorlijk beneden peil wat dit onderwerp aangaat.

    Onderstaande komt uit;
    Handhaving door en voor gemeenten EEN JURIDISCHE HANDLEIDING VOOR DE GEMEENTELIJKE PRAKTIJK

    1.1.4 Belang van handhaving Waarom is handhaving noodzakelijk? Handhaving gebaseerd op doordacht handhavingbeleid is noodzakelijk om:
    1 de naleving van democratisch vastgestelde regels te bewerkstelligen en te bevorderen;
    2 beoogde beleidsdoelstellingen te behalen;
    3 rechtszekerheid en gelijke behandeling van burgers te waarborgen; 4 geloofwaardigheid, betrouwbaarheid en integriteit van bestuurders te bevorderen;
    5 normvervaging tegen te gaan;
    6 civiele claims van burgers wegens inadequate handhaving en onverzekerbare risico’s tegen te gaan

    Ik stel dan ook voor dat elke boer, burger, of buitenlui in Blaricum de schade opgelopen door het niet handhaven van de regels in de Blaricumse APV de schade gaat claimen bij de gemeente Blaricum.
    Dat kan en mag namelijk, dus doe het als burger dan ook.
    En de gemeente Blaricum, kan het dan misschien terug gaan vorderen bij de asociale hondenbezitter en asociale fout parkeerders

    En verder lijkt het mij verstandig dat je als sociale Blaricums burger al die asociale mede-dorpsgenoten met hun honden en auto’s gewoon blijft aanspreken op hun asociale gedrag.

    Like

    1. Goed betoog. Hopelijk zijn de burgers van Blaricum niet vergeten dat er 6 jaar geleden een handhaver rondliep die dit allemaal aanpakte en zo nodig verbaliseerde. De Burgemeester heeft er zelf voor gezorgd dat deze handhaver niet meer welkom was. Dit ter bescherming van de asociale Blaricumse burgers die nog steeds denken de baas te zijn.

      Like

      1. Ja inderdaad, dat was een “buitengewoon” goede handhaver. Ik heb tweekeer met hem te maken gehad en beide keren was hij vriendelijk, rechtvaardig en kwam met een adequate oplossing. Respect voor deze man. En als hij eenkeer verbaal maakte had je het verdiend.

        Like

Plaats een reactie