Nest met slechtvalken op Vituskerk

Cees van den Brink maakte bijgaande foto’s en laat weten:
‘Het gaat om drie jongen, die zijn afgelopen donderdag even uit het nest gehaald en in de toren geringd. Het zijn trouwens twee vrouwtjes en een mannetje (middelste).
Op de tweede foto zit het mannetje op het rooster bij de nestkast, zijde Schapendrift. In maart van dit jaar hebben we de nestkast en dat rooster gemaakt van een oude ongebruikte kerkuilenkast die we [Van den Brink en Paul Kaarsgaren] in de toren tegenkwamen. Het valkenpaartje ontdekte de kast al binnen een paar dagen en niet lang daarna zijn de eieren gelegd. Bij mijn weten voor het eerst dat er slechtvalken in Blaricum broeden.’
slechtvalk2

Vader valk op het rooster bij de nestkast.
slechtvalk1

6 gedachten over “Nest met slechtvalken op Vituskerk

  1. Prachtig om te zien. Echter is dit denk ik t derde of vierde jaar dat de slechtvalk op de toren zijn ei(eren) heeft gelegd.
    Voorheen deed de moeder dit op t luik en tussen de grijs betonachtige hoekblokken.
    Maar mooi is ‘t!

    Like

  2. Wij volgen de slechtvalk(en) sinds vorig jaar op en om de Vituskerk. Dit jaar met de broedgelegenheid. Spectaculair, deze mooie roofvogel in het dorp Blaricum. Wij zouden er graag nog meer over willen weten. Wie kan en wil er meer over vertellen?

    Like

  3. Mooi verhaal over wat vroeger vooral “mijn” kerk was.
    Die stond bij ons immers in de voortuin.
    En dat er allerlei dieren leefden, binnen en buiten het kerkgebouw, ja!

    Maar ik hoop de tijd nog mee te maken dat we niet allemaal zo nodig dieren uit het wild, ringetjes om hun pootjes willen aandoen. Leven en laten leven. Sla er onder andere de Bijbel op na: Dieren waren VRIJ om te doen wat ze wilden.

    Like

Plaats een reactie