3 gedachten over “Yuri moet terug naar Rio

  1. Yuri had, als een begenadigd topsporter, vanwege zijn alom en reeds lang bekende risicoprofiel (een betere en continue) begeleiding moeten hebben van mensen van het IOC. Zeker op de dag en nacht voor een zo belangrijke wedstrijd. Met enige intelligentie en kennis, die aanwezig verondersteld mag worden bij het IOC, was dit risico te voorzien en in te dammen. Het is te beschouwen als een stuk ontbrekende verantwoordelijkheid van het IOC in het omgaan met topsporters met problemen, als Yuri. De voorzienbaarheid is voldoende aangetoond. Toch had Yuri geen enkele begeleiding. Hij kon zijn gang gaan, met desastreuze gevolgen van dien, voor hem en voor ons allen, en de sport. Natuurlijk is hij de eerst verantwoordelijke, maar ook gezien het pleidooi van Oog, en het bovenstaande, dient de IOC zich af te vragen of een simpel naar huis sturen en zich gedragen als bekeurende huismeester i.p.v. deskundige instantie op medisch gebied van topsporters, of zij niet verwijtbaar nalatig heeft gehandeld.

    Oog:
    Uit Parool van heden:
    Buitenaardse prestatie
    Maar je bent compleet in de steek gelaten in Rio. Hoeveel mensen had je niet om je heen? Maar zat daar één persoon tussen die echt op de hoogte was van jouw situatie? Die tegen de leiding kon zeggen dat een Holland Heineken House in de nabijheid de kat op het spek binden was?

    Of waren de bobo’s van TeamNL net zo onwetend als het op verslaving aankomt als al die zogenaamde experts die de kranten de afgelopen dagen hebben gevuld met lulkoek?

    Het is allemaal klote voor je. En dat is het. Wat ik je oprecht toewens is dat er een dag komt dat je naar jezelf kunt kijken, zonder oordeel, en tot het besef komt dat je een verslavingsprobleem hebt. En dat je in dat opzicht een buitenaardse prestatie hebt geleverd door de finale van de Olympische Spelen te bereiken. Laat niemand, maar dan ook niemand je wijs maken dat het anders is.

    Like

Plaats een reactie