Brand na blikseminslagen verwoest drie woningen in Naarden

Naardermeer nrs. 13, 14 en 17: een dubbele blikseminslag veroorzaakte in genoemde woningen brand (eigendom van Natuurmonumenten, circa 250 jaar oud). Omdat de bewoner van nr. 17 zich direct in veiligheid had gesteld en dat bij de nrs. 13 en 14 niet het geval leek te zijn, richtte de brandweer zich op die woningen (twee onder een rieten kap). Daar is een ouder persoon c.q. echtpaar in veiligheid gebracht; gevolg echter was ook dat de relatief kleine brand in nr. 17 kon uitgroeien tot een fatale grote brand.
De bewoner daarvan zet grote vraagtekens bij de inzet en keuze van de brandweer. ‘Als ze wel waren gekomen, hadden ze het huis kunnen behouden.’ De brandweer heeft in eerste reactie gemeld dat het redden van mensen voor gaat. Op de informatie dat er verwarring was ontstaan doordat er opeens sprake was van meerdere brandhaarden, dat de brandweer niet zou hebben geweten hoe nr. 17 moest worden aangereden, dat er te weinig inzet (van TASsen) was, de weg te smal was voor meerdere blusvoertuigen – is niet gereageerd. Het lijkt evenwel te verwachten dat over dit incident nog wel stevig zal worden nagepraat.

Nr. 13

Nr. 14

Nr. 17 (gisteren, Google) – …naardermeen17googlr

… vandaag

3 gedachten over “Brand na blikseminslagen verwoest drie woningen in Naarden

  1. Allereerst is het fijn om te lezen dat er geen slachtoffers zijn, maar inderdaad, zulke mooie panden en inboedel verwoest, dat is een catastrofe voor de bewoners.
    Hier is duidelijk sprake van een verdronken kalf, echter vraag ik mij af, zouden er voldoende preventieve maatregelen zijn getroffen, zoals de installatie van bliksemafleiders?
    Het is niet mijn intentie om met een opgeheven vingertje te wijzen – immers, ik ben niet op de hoogte van de specifieke situatie – en vanzelfsprekend kan men niet alles voorkomen. Maar zelf heb ik die bliksemafleiders door een erkende installateur laten aanbrengen, mede vanwege mijn honden. Dat slaapt een stuk lekkerder!

    Gelet op de vele rietgedekte huizen in ’t Gooi e.o. misschien een ideetje voor een gerichte voorlichtingscampagne door de brandweer?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s