Politie geeft reprimande wegens dier in auto

Even voor 17:00 uur ontving de bestuurder van de Volvo (links) van de politie een stevige reprimande. Agenten in burger uit een andere regio (Opel, rechts) hadden geconstateerd dat zich op de parkeerplaats van AH in de afgesloten Volvo een valkparkiet in een kooi bevond. Omdat deze situatie begon te duren (uiteindelijk circa 40 minuten) en er derhalve sprake was/kon zijn van dierenkwelling, is de meldkamer gebeld. De agent die ter plaatse kwam stelde dat ‘de bestuurder gelukkig net kwam aanlopen, zodat ik niet een raam hoefde te breken. Mede daardoor is het geven van een proces-verbaal achterwege gebleven – wel is er een flinke reprimande uitgedeeld en zal het voorval op naam worden geregistreerd. De temperatuur is de auto was extreem hoog.’

Les: de temperatuur loopt met deze warmte in een auto VOOR ELK DIER op tot ongezonde en onverantwoordelijke hoogten.

3 gedachten over “Politie geeft reprimande wegens dier in auto

  1. Ik vraag mij af waarom er met een valkparkiet wordt gezeuld. Ben ik ook al eens in een klein kooitje in de AH tegen gekomen.

  2. Wat triest dat “de politie” hiervoor slechts een waarschuwinkje geeft. Deze dader van dierenmishandeling moet direct een fikse bekeuring krijgen. Helaas is de overheid / handhaving daarvoor veel te slap in dit land.

Geef een reactie