7 gedachten over “O ja, dit was/is …

  1. Ik denk dat wat tot voor kort de beheerderswoning van het Dorpshuis was, met daarachter de Openbare School. Daar staat nu de Blaercom.
    De school is een paar dagen terug gesloopt, ik kan het gebouw me in ieder geval niet bewust herinneren.

  2. Openbare Lagere School a/d Schoolstraat met a/d Dorpsstraat de woning van het hoofd vd school, de latere woning voor de beheerder van de Blaercom. Maar ook dat is verleden tijd.

  3. In de jaren 1953/1954 zat ik daar in de kleuterklas wegens gebrek aan ruimte in de kleuterschool op de ST. Vitusweg . Het was een poosje een dependance van de katholieke kleuterschool . Oorspronkelijk de Dorpsschool .Reaktie van Maria Piel .

  4. Deze OLS werd in 1840 gebouwd, en heeft tot 1951 dienst gedaan als school. In het woonhuis woonde meester Veldhuis en hij werd in 1934 opgevolgd door meester Kranen, die hier ook ging wonen. Het is ook nog ambtswoning geweest van de directeuren gemeente werken Gijs v.d. Voet en Henk de Koning. Daarna in de jaren zestig werd het kantoor van gemeente werken. Na dat alle bijkantoren van de gemeente naar Torenlaan 50 gingen kwam na de bouw van het dorpshuis, Oosterwald? Wim van ’t Hull en Jolanda Raven erin te wonen. En de rest is bekend.

Geef een reactie