Huizen: groot alarm voor woningbrand

11:32 uur, Huizen, Huizermaatweg: alarm voor middelbrand woning, al snel opgeschaald naar grote brand. Bleek te gaan om een incident in een appartementengebouw waar circa 20 mensen aanwezig zouden zijn – vandaar het grote alarm. Ook Brandweer Blaricum kwam ter plaatse. Uiteindelijk bleek het te gaan om een korte brand met even stevige rookontwikkeling. Geen gewonden, enkele personen hebben via brandweerladders het pand verlaten.

Jammer dat er nog steeds Officieren van Dienst en politiemedewerkers zijn die NIET weten wat van de roodwitte afzetlinten de (rechts)geldigheid is voor journalisten met perskaart. Die is: tenzij er direct levensgevaar is en/of er beslist geen ruimte is voor nieuwsgaring, is het de journalist vrij om voorbij het lint zijn/haar werk te doen. OvD’s, agenten en verkeersregelaars (!) die vinden ‘jij mag hier niet staan’, zijn onprofessioneel en hebben bijscholing nodig.

4 gedachten over “Huizen: groot alarm voor woningbrand

 1. Tja, “roomwitte” afzetlinten ?? Maak daar a.u.b. roodwitte afzetlinten van dan kunnen alle genoemde personen zich erin herkennen.

  Like

 2. Zo duidelijk kan het zijn:
  “journalisten (ook fotografen, cameramensen en radioreporters) mogen op vertoon van een Nationale Perskaart of Politieperskaart, ook zonder begeleiding, achter de publieksafzetting komen. Hiervan kan bij ernstige bezwaren worden afgeweken, zoals veiligheid, hinderen hulpdiensten, sporenvernietiging. Wil een journalist achter het rood-witte lint, meld dit dan bij de Officier van Dienst of de persvoorlichter. De OvD beslist wanneer het veilig is en waar de journalist kan komen zonder sporen te wissen. De persvoorlichter kan voor begeleiding en bemiddeling zorgen”.

  Like

 3. Even smakelijk lachen hier nu onze journalist 2x flink op de vingers werd getikt…. ‘Roomwitte asielzoekers’.

  Oog: met dat gevoel van humor (…) kunt u nog ver komen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s