Bijenvolk

Vanmiddag is een bijenvolk neergestreken in een haag hoek Burg. Heerschopweg/Langeweg. Korfimker Hans Mohrmann vertelde dat het om een zogenaamde nazwerm gaat van circa 10.000 bijen. Door ze met water te besprenkelen denken de bijen dat het regent en gaan ze eerder/sneller de door Hans geplaatste korf in. Tegen de avond zullen de bijen praktisch allemaal in de korf zijn. Dan kan deze op de juiste plaats worden gezet en gaan de bijen een nieuw volk opbouwen van circa 25.000 stuks, inclusief koningin. De honing van de bijen van Hans is verkrijgbaar bij De Meelmuis.

2 gedachten over “Bijenvolk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s