Dat was geen rust, wat?

Rond half drie was bij Rust Wat een Friese Stabij aan aandacht/gezag van haar begeleidster ontsnapt en zwom naar het eilandje, alwaar een zwanennest met zeven eieren. De Dierenambulance en Brandweer Blaricum moesten eraan te pas komen om de hond die de nestrust ernstig verstoorde, (weer) aan te lijnen en over te zetten naar de vaste wal. Daar lag voor de viervoeter een fijne bruine boterham klaar en voor de omstanders de informatie dat de baas ‘nu op de golfbaan staat’.
Verzoek: nu zeker niet bij Rust Wat uw hond los laten lopen. Ook niet als u en/of de hond in de buurt wonen.
hond rw1 - 1

hond rw2 - 1

2 gedachten over “Dat was geen rust, wat?

  1. Het waren ganzen , zeker geen zwanen. Afgelopen zomer 8 ganzen en een wilde gans. Vandaag 25-1-2023 was ik , zoals iedere dag sinds bijna 11 jaar met mijn hond bij Rust Wat. Verrast door de aanwezigheid van 2 zwanen. De ganzen, eenden en zwanen gevoerd met stukjes brood terwijl mijn hond en 2 andere honden met hun baasjes, Hugo en Beer, toekeken.
    De goeden lijden weer onder de slechten, Aanlijnen als je hond een jachtinstinct heeft logisch , maar men loopt door terwijl de ganzen worden aangevallen.
    Ga je gewoon op het terras zitten en laat je je zoon het oplossen door het water in te gaan.
    Ik ga mijn hond van bijna 11 niet aanlijnen, zij ziet alleen mij en haar bal en wil in de zomer afkoelen in het water. Ik houd rekening met de broedtijd , ruim de achtergelaten rotzooi van anderen op. Het glas, de champagne kurken , de tee’s van de golfballen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s