Nieuw boek over Blaricum

In Galerie De Vlierhove hield architect Gé van der Pol zijn boek Blaricum – haar landhuizen en villa’s, haar atelierwoningen en hutten, haar bijzondere bewoners ten doop. Aan het boek is intensief meegewerkt door Gerbe van der Woude. Het boek is verkrijgbaar bij de Blaricumsche Boekhandel, telt bijna 200 pagina’s, heeft veel foto’s, een lijst met begripsverklaringen en een personenregister. Het kost 29,50 euro.

4 gedachten over “Nieuw boek over Blaricum

  1. Complimenten voor dit schitterende boek.
    De prachtige villa op de kaft van dit boek is echter recent verkocht.
    Vraag: blijft deze karakteristieke villa behouden voor het dorp of komt er een buldozer en moet de villa plaatsmaken voor groot, groter, groots?

    Like

  2. Mooi en boeiend boek, wel jammer van die taalfout in de titel: het moet zijn: ‘Blaricum, zijn landhuizen en villa’s, zijn atelierwoningen en hutten enz.’ Alle plaatsen en landen zijn namelijk mannelijk, dus: ‘Blaricum en zijn villa’s’ en ‘Frankrijk met zijn rivieren’. Als er gemeente voor staat, geldt het vrouwelijke, dus: ‘De gemeente Blaricum en haar villa’s’.

    Like

  3. Een correctie op mijn vorige mail: Alle plaatsen en landen zijn niet mannelijk, maar onzijdig, Dus: ‘Het Blaricum van deze tijd’ en ‘Het Frankrijk onder Napoleon’. Met excuus!

    Like

Plaats een reactie