4 gedachten over “Koren

  1. Prachtige foto van het ALLER-mooiste stukje Blaricum! Dagelijks aanschouwen wij hier in Nova Scotia – Canada met bijzonder veel genoegen het dagelijkse reilen en zeilen van m’n geboortedorp. Om nu zelfs m’n ouderlijk huis te kunnen zien (Melkweg 7) is helemaal geweldig!
    PS: Onder het motto ‘Leuk en Leerzaam’ – Op de foto gezien rechts van het (nauwelijks zichtbare) schapenveldje heeft ooit een steenfabriek gestaan. De bodem zit er vandaag de dag nog altijd vol met oude rode bakstenen plus misbaksels. De stenen werden gebakken van keileem afkomstig vanuit de Leemkuil op de Tafelberghei. Deze naam werd naderhand ook wel verbasterd tot Leeuwenkuil. De Larense straatnaam ‘Leemzeulder’ verwijst nog altijd naar deze vroegere activiteiten. De Blaricumse Historische Kring heeft hier zeer zeker nog veel meer informatie over beschikbaar.
    Heel veel succes met uw website en de hartelijke groeten vanuit Halifax,
    Peter Heerschop

    Like

  2. Hoi Peter van Piet van Giel, In de volksmond noemen we het stukje bouwland waar Nico Rozendaal zijn eerste asperges teelde nogal tijd “Steenhoven’, naar het steenfabriekje wat er ooit gestaan heeft.

    Like

  3. Wat een prachtige foto van Oog op Blaricum van dit prille korenveldje in de meimaand naast het schapenweitje.Een eeuw geleden waren dit de mooie plekjes in ons dorp voor de kunstschilders om op doek vast te leggen.Deze foto lijkt me ook geschikt voor een anzichtkaart van Blaricum.Dit authentieke beeld zien we nu op 3 verschillende lokaties in ons dorp,naast het schapenweitje bij de Melkweg,de Bussummerweg bij de Blaricummer Eng en de akker nabij de Bergweg en Huizerweg.Blaricum,authentiek dorp in het Gooi.Ik wens het Oog veel sterkte met het vastleggen van deze mooie beelden uit het dorp.Groeten Pieter Pastor.

    Like

  4. dit plekje moet voor altijd zo blijven, dit is een van de mooist bewaarde plekken in ons dorp! het is absoluut beeldbepalend! hier zijn gelukkig velen van overtuigd! carien bolger

    Like

Plaats een reactie