Het levensgevaarlijke kruispunt

Gedurende het kwartier (rond 15:45 uur) dat Oog op het kruispunt Naarderstraat/Karel Doormanlaan in Huizen staat – waar eerder deze week een 11-jarige jongen door een vuilniswagen ‘over het hoofd werd gezien’ en daarbij om het leven kwam – zien wij dat drama drie keer bijna weer gebeuren. Ook schoolmoeder Henny Westland (bovenste foto, haar kinderen hebben net bloemen gelegd) ziet vol verbijstering hoe een knulletje van nog geen 10 maar nauwelijks goed wegkomt voor de bumper van een automobiliste die kennelijk dacht dat rechtsaf vrij zou zijn. Even daarvoor en vlak daarna gaat het tussen auto’s maar net goed. Een oudere dame ziet het ook gebeuren, kijkt ons stil en wit aan, loopt hoofdschuddend door.
Waarneming leert dat de verkeerslichten op z’n zachtst gezegd niet optimaal op elkaar zijn afgesteld en dat door de wegconstructie een extra grote dode hoek is ontstaan. Schoolmoeder Westland vertelt dat over het kruispunt in kwestie alle schooldagen ’s ochtends en ’s middags van beide kanten grote stromen vooral ook jonge schoolkinderen fietsen, die keer op keer door jakkerende, rood-licht-meepakkende en niet oplettende automobilisten in levensgevaarlijke situaties terecht komen. Buurgemeente Huizen heeft met andere woorden een kindbedreigend kruispunt waar zo snel mogelijk veel aan moet worden gedaan.

2 gedachten over “Het levensgevaarlijke kruispunt

 1. Ik ken mensen die beroepsmatig bij de ‘afwikkeling’ van dit vreselijke ongeval betrokken zijn geweest. Het heeft heel veel indruk op ze gemaakt, het was er ijzig stil.
  Wat betreft de verkeerssituatie dient de gemeente Huizen hier nu echt op zeer korte termijn haar verantwoordelijkheid te nemen.
  Ouders en verdere familie van de omgekomen Benjamin wil ik heel veel kracht toewensen dit enorme verlies te dragen.

  Like

 2. Te bizar voor woorden……
  En nog te bedenken dat dit vreselijke ongeval eenvoudig voorkomen had kunnen worden.
  De vrachtwagen had immers een bijrijder…..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s