Fout parkeren (23)

Binnendoor – aan de rechterzijde (vanaf Achterom) geldt een parkeerverbod. Nu gaan we even lachen …
– Beleid van de gemeente is om alle bermen te ontdoen van overbodige en illegaal geplaatste paaltjes e.d. Derhalve zijn niet zo lang geleden ook de paaltjes verwijderd die op het Binnendoor stonden, rechts langs de heg.
– Beleid van de gemeente is ook om de geldende parkeerverboden (beter) te (gaan) handhaven – vandaar deze vermakelijke en educatieve reeks Fout parkeren. Immers: met ingang van 1 december (donderdag) komt er extra BOA-kracht en zal er (als het goed is) een einde komen aan het wildwest-parkeren in het Dorp.

De paaltjes waren dus weggehaald. Dat vonden aanwonenden niet prettig – met name vanwege de overlast die werd veroorzaakt door vertrekkende avond- en nachtparkeerders. Onze vraag: ‘Ja, maar er geldt toch een parkeerverbod?’ Antwoord van de aanwonende: ‘Maar er wordt hier toch nooit gehandhaafd.’
Dus vroeg de aanwonende om terugplaatsing van de paaltjes. Hetgeen de gemeente heeft gedaan …
Ofwel: omdat het handhaafbeleid tekort schiet, wordt het bermenbeleid losgelaten. Kafka? Catch 22?
Zullen – na een succesvolle BOA-periode – de paaltjes weer verdwijnen? (het bermenbeleid alhier alsnog worden nageleefd?) Weinig kans, want ook met paaltjes wordt er – zoals u ziet – dag en avond en nacht vlijtig geparkeerd.

Plaats een reactie