Oog op Blaricum

2 december 2016

Blauwe zone is dieronvriendelijk

Filed under: dieren,kwesties — Oog op Blaricum @ 09:55

Komt zeer ervaren ruiter Arthur Wattimena op zijn stabiele merrie over de Huizerweg aanlopen. Doet ‘ie al jaren, rustig en behendig stuurt hij zoals het uitkomt tussen fout geparkeerde vrachtwagen en the usual hufters door, om dan de Dorpsstraat in te gaan en zo verder naar weide, stal en een kop thee. Nooit een problemen, altijd keurig en veilig zijn paard haar ruimte op de weg laten gebruiken.

Tot vorige week. Voor de zoveelste keer gaan Arthur en zijn paard de weg die ze al zo vaak zijn gegaan. En dan opeens, ter hoogte van voorheen Merpatis en voorheen Rabobank: de merrie blijft stokstijf staan, bokt, steigert een beetje, wil per se niet verder. Bang voor die blauwe strepen over het wegdek. Ervaren ruiter Arthur heeft vijf (5!) pogingen nodig om zijn paard over die blauwe strepen te krijgen. Hoofdschuddend gaan ze verder. En dan in de Dorpsstraat, bij de blauwe streep bij voorheen Blair (wat zijn er toch veel voorheens in het centrum …!) precies hetzelfde: het paard weigert. Na de tweede aanzet gaat het wel, maar niet van harte. Het paard maakt met het linkerachterbeen duidelijk een angstige trapbeweging.

Andere ruiters zijn gewaarschuwd.

11 Comments »

 1. Ik als Ruijter zonder paard, heb er ook al last van.

  Comment by Frans Ruijter — 2 december 2016 @ 10:24 | Beantwoorden

 2. Ik ook Frans, zo erg hoe ons dorp er nu uitziet met die lelijke blauwe strepen op de klinkers . Dat zoiets mogelijk is, niet te bevatten. Agnes Boertien-Ruijter

  Comment by Agnes Boertien — 2 december 2016 @ 15:59 | Beantwoorden

  • Ik zeg: Weg met die blauwe zone!!

   Comment by Paul de Valk — 2 december 2016 @ 18:42 | Beantwoorden

 3. Heeft dat mannetje wel een ruiterbewijs? Daarvoor moet je paard wel moeilijker hindernissen nemen.Zo’n blauw streeppie stelt toch niks voor als je een beetje ruiter ben.Blijven oefenen joh, zelfs op jouw leeftijd zijn er nog mogelijkheden.En dat blauw went wel.

  Comment by Stef van den Bergh — 2 december 2016 @ 19:02 | Beantwoorden

  • Ik betwijfel of jij Stef van den Bergh weleens op de rug van een paard hebt gezeten, een paard is een gewoonte dier, en hierbij bewijst Arthur juist een goede ruiter te zijn door zijn paard deze ” hindernis ” toch te laten nemen …

   Comment by Cor Bernhart — 3 december 2016 @ 00:04 | Beantwoorden

  • Dacht altijd dat paarden kleurenblind waren

   Oog: sommige raadsleden hebben veel ernstiger afwijkingen

   Comment by Johan Dayakuda — 3 december 2016 @ 05:48 | Beantwoorden

 4. Nou Prins Bernhart, volgens mij bent u hier niet geboren.

  Comment by Stef van den Bergh — 3 december 2016 @ 13:51 | Beantwoorden

  • Ha ha, Stef, die ‘Prins Bernardt’, kent jou inderdaad niet, tenminste niet zoals wij jou kennen.. Als er één verstand van paarden heeft, is het wel onze ambulante hoefsmid, Stef van Bertus van Henk van Gerrit v.d. Bergh.

   Comment by Frans Ruijter — 3 december 2016 @ 17:42 | Beantwoorden

 5. Geen hindernis te hoog voor Arthur Wattimena!

  Comment by Manuela vanden Bergh — 3 december 2016 @ 14:34 | Beantwoorden

 6. Je hoeft me niet over het paard te tillen Frans, het was meer om onze vriend Arthur een beetje aan te sporen zoals hij zelf ook graag gebekt is

  Comment by Stef van den Bergh — 4 december 2016 @ 17:48 | Beantwoorden

  • Ha ha Stef, ik zag er ook wel de humor van in, maar dat was niet bij een ieder het geval denk ik.

   Comment by Frans Ruijter — 4 december 2016 @ 19:00 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: