De teruggang is ingezet …

– er waren pakweg 15 zogenaamde langparkeerders (al dan niet aanwonenden enz.)
– er zijn nu doorgaans veel meer dan 15 vrije parkeerplaatsen
– het gebruik van de parkeerplaatsen Oranjeweitje en Bellevue/Bergweg is niet noemenswaardig toegenomen

Dit kan weliswaar tot wethouderlijk gejuich leiden dat ‘er zoveel complimenten voor de blauwe zone’ zijn gekomen,
en die mensen die altijd al vonden dat zij recht hebben om zo dicht mogelijk bij de winkeldeuren te parkeren zullen
de jas van egoïsme en zieligdoenerij nog ’s lekker om zich heen trekken, …

maar de werkelijkheid is: a) minder aanloop en b) waarschijnlijk meer lege plekken in de kassa’s.

Nemen we daarbij de trendverwachting voor 2017:
– veel meer ‘boodschappen aan huis’-bezorging (met name door AH)
– substantiële daling vleesconsumptie
– sterke groei internetwinkels – ook in de consumptiesector

… dan ligt de conclusie voor de hand.

4 gedachten over “De teruggang is ingezet …

 1. Typische vooringenomen en voorbarige Oog-conclusie.
  Wat zijn de feiten?
  Uitgezonderd in de vroege ochtend zie ik nooit 15 vrije parkeerplaatsen in het centrum van Blaricum;
  Op de foto (hoe laat genomen?) zie ik 8 vrije parkeerplaatsen. Geen 15.
  Eigen waarneming: gebruik P-terreinen Oranjeweitje en Bellevue/Bergweg is toegenomen.
  Daarom een tegengeluid: Besluit tot instelling blauwe zone lijkt mij vooralsnog verstandig en acceptabel.
  Oog kan daar slecht tegen dus een sneer terug is te verwachten 🙂

  Oog: zetbaasje van de gevestigde politieke nomenclatoera … het centrum van het Dorp (dat door het blauw is vervuild) is groter dan een verlaten Schoolstraatje, enz, enz, enz

 2. Hoe zo Blauwe zone nutteloos?
  Als ik goed ben geïnformeerd, dateert het besluit van de blauwe zone uit 2011.
  Erg jammer dat we niet eerder zo’n krachtig gemeentebestuur hadden, want pas sinds eind 2016 kunnen we profiteren van de blauwe zone. Nu al 8 vrije parkeerplaatsen, neemt het Oog waar. Het is werkelijk nu al een verademing dat we nu steeds vaker een parkeerplaats kunnen vinden. Hierdoor winkelen we nu weer in Blaricum –dorp. Wel vind ik het jammer dat het AH parkeerterrein hiervan geen onderdeel is. De website “Oog op Blaricum” doet ons geloven dat een meerderheid van de Blaricumse ondernemers tegen de blauwe zone is. Ik weet niet wat de vraagstelling van hun enquête was, maar ik kan me niet voorstellen dat de Blaricumse ondernemers NIET klantvriendelijk zijn. Hun klanten kunnen immers nu wel een parkeerplaats vinden en gaan dus weer hun inkopen doen in Blaricum –dorp. Ik ben ervan dat de ondernemers in najaar 2017 zullen aangeven dat door de blauwe zone hun omzetverloop positief is verlopen. Allemaal door een gemeentebestuur met ruggengraat.

  Harry Brouwer

  Oog: een in coalitiebeton gegoten besluitje dat gebaseerd is op een scheefgetrokken onderzoekje uit 2009 … – moet dat in 2016/17 blijk zijn van een gemeentebestuur met ruggengraat? schrijnend gebrek aan kwaliteit plus de burger beledigende en frustrerende pluche-geilheid! en voorts blijkt goed lezen moeilijk te zijn: meer vrije plaatsen wijst niet op verbetering van de locale economie; daarbij: de ondernemers hebben eind 2017 niks positief aan te geven, want zij hebben het in de aanloop naar het blauwe zone-besluit stelselmatig verdomd hun cijfertjes op tafel te leggen – en die ruggengraatloze bestuurders hebben er ook niet om gevraagd! want dan was zonneklaar gebleken dat er, vanwege de superbovenmodale omzetten die hier worden gerealiseerd, een blauwe zone helemaal niet nodig is – uiteindelijk is de drammerigheid van de minderheid beloond – dat wijst niet op een bestuur zonder ruggengraat, dat wijst op iets veel bedenkelijkers

Geef een reactie