Oog op Blaricum

1 maart 2017

Oog aan de uitloog – de resultaten! + Update

Filed under: kwesties — Oog op Blaricum @ 10:04

Uit de Oog-test van het BVV-rubbergranulaat is gebleken dat witte anemonen op rubberwater nagenoeg even vrolijk bloeien als op leidingwater, maar dat blauwe anemonen op rubberwater beduidend minder goed bloeien dan op leidingwater.
Natuurlijk zal men gaan tetteren dat dit toeval (…) is, of dat Oog het onderzoekje niet goed/niet eerlijk heeft gedaan. Angst en grote belangen kennen vele vormen. Er is derhalve ook een kans dat er wél een verband is dat door RIVM, VU en ECHA niet of onvoldoende is onderzocht, namelijk hoe loskomende PAK’s reageren met welke stof dan ook in hun omgeving. ‘Verwaarloosbare hoeveelheden’ is een ding, de manier waarop die reageren is van een geheel andere orde.

Update: zin uit persbericht ECHA-rapport niet geruststellend van Kom van dat gras af:
‘Het belangrijkste is dat de mengseltoxiciteit niet wordt bekeken, de gecombineerde schadelijkheid van stoffen en er wordt niks gezegd over Bisfenol-A terwijl in de studie van de VU wordt gewezen op het verband van deze stof met ADHD, autisme een auto-immuunziektes.’

En wat zei Oog eerder – vanochtend??!! Er is derhalve ook een kans dat er wél een verband is dat door RIVM, VU en ECHA niet of onvoldoende is onderzocht, namelijk hoe loskomende PAK’s reageren met welke stof dan ook in hun omgeving. Mengseltoxiciteit dus!!! Blijf maar blaten dat zo’n simpel onderzoekje geen fuck voorstelt …!

Oog concludeert dat de vraagtekens bij rubbergranulaat in kunstgrasvelden moet blijven staan – op zijn minst.

Links de leidingwater-anemonen, rechts de rubberwater-anemonen.

De testopstelling vlak voordat de anemonen ten behoeve van bovenstaande foto werden gekopt.

3 Comments »

 1. 6 keer 2 bloemen is natuurlijk nooit representatief.
  Het enige wat het wel aantoont is dat het rubber niet zo slecht is dat geen enkele bloem niet zal bloeien op dit rubberwater

  Deze test is leuk voor tijdverdrijf, een conclusie is er niet.
  laat de instanties die kennis van zaken hebben hier iets mee doen

  Oog: zoals gezegd: angst en grote belangen kennen vele vormen – en het geluid van een gebruikte valkuil is o zo amusant! overigens stelt u ‘een conclusie is er niet’, terwijl u even eerder wel degelijk een conclusie poneert – zij het eentje waarmee RIVM-adepten en sommige politici heel blij mee zullen zijn …

  Comment by R.Lam — 1 maart 2017 @ 10:30 | Beantwoorden

 2. Beste Oog,

  Verontrustend dat een simpele natuurproef al dit laat zien. Wel ludiek qua test maar nooit de natuur negeren. De natuur is eerlijk en kent geen politiek.

  Een reactie van een blinde lamme lijkt mij. Naast de vele discussies over gezondheidsrisico’s is er nog een belangrijke discussie over mogelijke milieuschade. Vervuiling van grondwater en de tuin van de omwonenden bij de voetbalverenigingen waar later de planten en bloemen mogelijk gaan verleppen.
  Kijk maar eens op de site van recycling netwerk. Hier zijn Greenpeace en Milieudefensie o.a. bij aangesloten.

  Heer R.Lam een aantal korrels, in overleg met u, bij u in de tuin als experiment? Toon lef zou ik zeggen.

  Hendrik-Jan Kamerbeek

  Comment by Kamerbeek, Hendrik-Jan — 1 maart 2017 @ 17:37 | Beantwoorden

 3. Verder reageren zoals ik dat zou willen is niet mogelijk omdat de hr van Rietschoten censuur pleegt door mijn reactie op zijn eerder gegeven antwoord niet te plaatsen.
  Iets wat wel vaker gebeurt als er teveel kritiek komt op de zienswijze van dezelfde hr van Rietschoten.

  Oog: ook voor u geldt max. een reactie per persoon per etmaal – juist om gedram en zo te voorkomen; uitzondering wordt gemaakt als de tweede reactie bijzonder zinvol is, en dat was niet het geval

  Comment by R.Lam — 2 maart 2017 @ 00:10 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: