Oog op Blaricum

22 maart 2017

Waterwandelaartjes

Filed under: goed bezig — Oog op Blaricum @ 11:14


Vandaag hebben de lokale Rotary Clubs uit Eemland-‘t Gooi Wandelen voor Water georganiseerd voor scholieren van basisscholen in Baarn, Blaricum, Eemnes, Huizen, Laren, Soest en Soestdijk. Er wordt nauw samengewerkt met plaatselijke NGO’s (non-gouvernementele organisaties) in Ethiopië, Aqua for All, Wilde Ganzen, MetaMeta en SEPDA (South Ethiopian People Development Association).

Uit Laren lopen in totaal 235 leerlingen mee van de Montessorischool, Binckhorst-St. Jan, De Ploeg en De Gooische School. Die hadden in de Dorpsstraat een pauze – om wat water te drinken en zo.
De actie bestaat eruit dat leerlingen uit groep 7 en 8 van de deelnemende scholen in/rond hun woonplaats een route van 6 kilometer lopen. Zij dragen een rugzakje met daarin flessen met in totaal 6 liter water. Vooraf hebben de kinderen een gastles gehad, waarin werd uitgelegd hoe belangrijk schoon (drink)water is en hoeveel moeite kinderen in veel Derdewereldlanden moeten doen om aan water te komen. Om zich beter te kunnen verplaatsen in de situatie van hun leeftijdgenoten dragen Nederlandse kinderen tijdens de waterloop 6 liter water. Niets werkt namelijk zo overtuigend als zelf voelen hoe zwaar dit is, al is het maar één keer. Vóór hun prestatie gaan de kinderen hun familie, buren en vrienden langs om een sponsorbijdrage te vragen.

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: