Oog op Blaricum

8 juni 2017

Interessante vraag – plus antwoord

Filed under: kwesties — Oog op Blaricum @ 10:15

Aanwonende vraagt: ‘De Bergweg is 50km/gebied. Het is derhalve voor voetgangers en kleine fietskinderen wel zo veilig om gebruik te kunnen maken van – voor zover die er is – een voetgangersvoorziening. Die is er. Die loopt (Dorp uitgaand) langs de eng en langs de struiken even verderop. Waarom moet er nou per se aan die kant worden geparkeerd – en stelselmatig zo dat er voor voetgangers enz. geen doorkomen aan is – terwijl er aan de andere kant veel meer ongehinderd kan worden geparkeerd?’

Antwoord: ‘Aan de linkerkant (op de foto) zijn ILLEGAAL de bermen op on-Blaricumse wijze gecultiveerd en mede omdat (toenmalige) aanwonenden geen auto’s van anderen voor hun terrein believen, is het geregeld (…) zoals het is geregeld. De parkeerlast is daarmee volledig afgewenteld op de zwaksten in het verkeer: de voetgangers, de rollators, de invalidenstoelen, de fietskindertjes.’

7 Comments »

 1. Mensen uit de BEL-gemeentes kunnen toch (over het algemeen) makkelijk op de fiets komen……Probleem(grotendeels)opgelost!

  Oog: kunnen is wat anders dan zullen is wat anders dan willen …

  Comment by Marc van Blaricum — 8 juni 2017 @ 11:16 | Beantwoorden

  • Juist Oog, in feite is dit een uitvergroting van het parkeerprobleem (lees mentaliteitsprobleem) zoals dit al jaren in Blaricum speelt….

   Comment by Marc van Blaricum — 8 juni 2017 @ 11:51 | Beantwoorden

 2. Mooi dat dit evenement goed blijft gaan, een opsteker voor de fam. Bakker, laten we deze drukte van auto’s voor een paar dagen per jaar door de vingers zien.

  Oog: wat meer kennis van zaken zou tot andere conclusies leiden

  Comment by Thomas Elbers — 8 juni 2017 @ 11:43 | Beantwoorden

 3. Deze drukte is niet eenmalig, vele malen moet je aan de kant, zelfs als je een bijenkast achterin je auto vervoerd, daarom stapvoets rijdt en vervolgens klem gereden wordt en gedwongen opzij te gaan. Dat overkwam mij 2 weken geleden………, het was beslist geen heer in het verkeer…..

  Comment by H.D. Plugboer — 8 juni 2017 @ 17:02 | Beantwoorden

 4. Wij worden langzaamaan, eigenlijk heel snel, een land van zeikerds en zeurders. Een lokaal topevenement waar men trots op mag zijn. Ja daar komen mensen op af, niet alleen uit de buurt. Parkeren met zoveel tegelijk kan gewoonweg niet in de buurt. En meteen hangen we weer in de hoogste boom om te klagen. Kap dan gewoon met alle evenementen in Blaricum, doek alle winkels lekker op, weg met de restaurants. Nergens meer foutparkerende auto’s, geen mensen van buitenaf meer. Het lijkt wel alsof Blaricum vol zit met mensen in rolstoelen, oudjes met rollatoren, vaders en moeders met kinderwagens en wat voor soort voetgangers dan ook die helemaal nergens meer langs kunnen. Enjoy and have fun. Voordat je het weet lig je naast m’n moeder op de Woensberg.

  Oog: zie morgen – dorps- en mensonvriendelijke reactie overigens weer

  Comment by M. Nobel — 8 juni 2017 @ 20:03 | Beantwoorden

 5. Je mag verwachten dat mensen die hun rijbewijs halen weten waar ze wel en niet mogen parkeren en hoe ze dat moeten doen.Asperges in de Akker is een mooi evenement, maar dat is geen reden om je niet meer aan algemeen geldende verkeersregels te houden. Op zich is er ruimte genoeg langs de Bergweg voor de asperge-eters om hun auto’s netjes neer te zetten. Het betekent wel dat de kans bestaat dat je bijna bij de Meentzoom parkeert en dus een stukje moet lopen. En daar ligt dus een groot probleem.
  Bijzonder is dat tijdens de kermis en Koningsdag ook volop wordt geparkeerd aan de Bergweg, en dat deze parkeerders zich wel aan de regels houden.
  Meneer of mevrouw Nobel, ik ben een van die zeikerds en zeurders, ik woon aan de Bergweg en ik heb afgelopen week toen de voetpaden echt onbegaanbaar waren, hier de medewerkers van het asperge-evenement op geattendeerd. In een brief voorafgaand aan het evenement heeft de organisatie deze mogelijkheid ook aangeboden. Ik zette mijn fiets hiertoe even op het lege terras van de tent, zo ver mogelijk van de tent af. En werd meteen gevraagd of ik kwam eten, en zo ja, dat het niet de bedoeling was dat mijn fiets daar bleef staan.

  Comment by Linda Eggenkamp — 8 juni 2017 @ 23:16 | Beantwoorden

 6. Overigens is er de afgelopen twee dagen netjes geparkeerd langs het tweede deel van het voetpad!

  Comment by Linda Eggenkamp — 8 juni 2017 @ 23:22 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: