Update Moeke: waarschijnlijk kortsluiting; café week dicht, keuken 2 maanden

Volgens eigenaar Patrick Lommers is het waarschijnlijk dat kortsluiting in de vaatwasmachine tussen 13:30 uur en 03:00 uur de brand heeft veroorzaakt. Lommers spreekt zijn grote waardering en dank uit voor de inzet van politie en brandweer, en prijst zich gelukkig (…) dat er recent nog brandvertragende renovaties en verbouwingen in het pand zijn uitgevoerd. Lommers: ‘Dankzij diverse voorzieningen – dubbel glas, drie lagen plafonds, alles in de keuken betegeld en rvs – kon het vuur zich maar langzaam uitbreiden en verplaatsen. Daardoor heeft de brandweer tijd gehad om de brand aan te vallen en relatief klein te houden. We hebben mazzel gehad – zonder inzet van de brandweer en zonder die voorzieningen was dit nu een rokende puinhoop geweest.’

Lommers schat nu in dat het café een week dicht zal zijn. Na een grondige schoonmaak zal er dan weer koffie, drank en ‘een balletje’ kunnen worden besteld. Wat betreft de keuken rekent Lommers op zeker twee maanden hersteltijd. ‘Als we strak na de kermis de keuken weer hebben draaien, zou dat mooi zijn.’

Geef een reactie