Het blijft een probleem

Ook van lokaal belang: kunstgrasvelden zijn een probleem, opgeruimde velden niet minder.
ZEMBLA besteedt er vanavond ruimschoots en niet vrolijk makend aandacht aan.

Info.


Van de ZEMBLA-redactie:
‘Aannemingsbedrijf Vink in Barneveld is sinds een jaar in overtreding, als het gaat om de opslag en recycling van kunstgras. Volgens de onderzoekers zijn er grote problemen met de recycling van de velden, die op grote stapels op bedrijfsterreinen liggen zonder de juiste vergunning. Toezichthouders zouden de illegale situatie gedogen, omdat men niet zou weten waar anders met het afval heen te moeten. Volgens voormalig milieuofficier en bijzonder hoogleraar milieurecht G. A. Biezeveld is dit ‘moedwillig de zaak vervuilen ter wille van winst’. ‘Ten koste van het milieu wordt hier op een gemakkelijke manier geld verdiend. Ik vind dat misdaad niet mag lonen, en dit is misdadig. Er wordt hier niet gehandhaafd.’
Vink in Barneveld en TUF in Dongen zijn de enige twee bedrijven in Nederland die zich bezighouden met recycling van kunstgrasvelden. Gemeenten betalen tussen de tienduizend en twintigduizend euro per veld voor verwerking en recycling. Volgens ambtelijke stukken overtreden de verwerkingsbedrijven structureel verschillende wettelijke bepalingen en milieuregels.’

Geef een reactie