9 gedachten over “Verandering > verbetering

 1. Heel mooi geworden . De woningwetwoningen van weleer zijn goedgebouwde ,karakteristieke en goed bewoonbare huizen .Deze woningen waren bestemd voor degenen uit ons dorp die niet konden kopen . Deze woningen zijn tig keer betaald . Echter deze woningen worden nu gegund aan degenen van buitenaf komende met veel geld . Deze rieten kappen zijn heel mooi . Maar vaak wordt het karakteristieke van een voormalige woningwetwoning vernietigd . Ik vind dat deze genoemde woningwetwoningen nog steeds dorpsgenoten gegund moeten worden die niet een woning kunnen kopen . Reaktie van Maria Piel .

  1. Maria, hoe komt u er bij dat de bewoners ‘van buitenaf’ komen? En hoe kan er sprake zijn van gunning van een KOOPwoning wanneer mensen ‘niet kunnen kopen’?

   1. Volgens mij bedoeld Maria dat dorpsgenoten geen huis in Blaricum meer kunnen kopen omdat de huizenprijzen hier belachelijk hoog zijn. En van voorheen betaalbare woningen wordt op deze manier voor velen een onbereikbaar object gemaakt. Bovendien wordt Blaricum al genoeg “vervuild” met rieten daken en range rovers.

   2. Reaktie van Maria Piel .Deze woningen waren tot voor kort huurwoningen voor degenen met een kleine beurs .Ze zijn TIG betaald . Echter voor hoge vrije sectorhuren of als verkoopobject zijn deze woningen onbereikbaar geworden voor aardig wat Blaricummers .

 2. Zeker een prachtige verbouwing; van binnen én van buiten. Door en voor een echte – geboren en getogen – Blaricummer! 😉 Mooi werk broer!

 3. mooie verbouwing! Binnen zag er al goed uit en nu buiten ook! Fijn om te zien dat Blaricummers ons dorp blijven verbeteren en mooier maken. Voor mensen met een kleine beurs en sociale huurwoningen is gelukkig altijd nog de “blaricummer” Bijvank, vrij van rieten daken.

  1. Deze woningen waren tot voor kort gebouwd en bedoeld voor de lagere inkomens . Deze woningen waren met pannendaken mooie woningen . Deze woningen hadden bestemd moeten blijven voor de categorie waarvoor er gebouwd werd . Reaktie van Maria Piel .

   Oog: dank u allen voor de reacties.

Geef een reactie