6 gedachten over “Nieuwbouwsels

 1. De meeste koopwoningen en vooral als deze karakteristiek zijn krijgen een SLOOPvergunning met vaak ook nog vergunning om zoveel bomen als er geblieft wordt neer te halen . PREFABbehuizing en een grauwe versteende omgeving komt er voor in de plaats . De sfeervolle landelijke voormalige woningwetwoningen transformeren door toedoen van de Alliantie in VINEXbehuizing . Reaktie van Maria Piel ..

 2. Als ik ’t goed zie, zijn dit ook weer ‘Kabazwoningen’ of een afgeleide daarvan. ’t Lijkt hier onderhand Brasschaat wel.

 3. Vreselijk als het maar een rietenkap heeft, dat is al voldoende hier in de belgemeentes, dan wordt het gelijk goedgekeurd en mag het oude worden gesloop, wat onder die rietenkap zit doet er blijkbaar niet toe.
  Inderdaad allemaal Kabaz woningen vreselijk lijken allemaal op elkaar, gelukkig hebben we hier hoge heggen.

  Beste dorpsgenoten wil je dit slopen tegen gaan van bestaande karakteristieke woningen, let dan wat beter op want alles wordt kenbaar gemaakt via een aanvraag omgevingsvergunning voordat er wat gaat gebeuren. Dus ga naar de site van de overheid en kijk op je gemeente en dan aangevraagde omgevingsvergunnig https://www.officielebekendmakingen.nl/ . En maak een afspraak op het gemeentehuis en maak bezwaar

  1. Helaas is men dan te laat. Bezwaar maken heeft alleen zin in geval van een vermoeden van onrechtmatig handelen door een bestuursorgaan en meestal is daar geen sprake van.

   Als men tegen dit soort veranderingen is, moet men IN GEZAMENLIJKHEID aanhaken op het moment van het vaststellen omgevingsplannen en structuurvisies. En dan nog blijft het zeer, zeer lastig om je gelijk te halen.

 4. Allemaal voorgekauwde bouwsels. Niemand bedenkt nog wat orgineels. Allemaal een rieten kap. Allemaal een witte gestucte “boerderij”. Allemaal zwarte of grijze kozijnen. Allemaal een automatisch hek. Allemaal een paar camera’s. Allemaal iemand nodig om dit “te bedenken”. Heerlijk simpel toch ?

Geef een reactie