Lesjes vogelkastjes

• Een nestkast mag niet in de volle zon en regen hangen. Hang de invliegopening daarom het liefst in oostelijke richting, noord tot zuidoost is ook goed, als hij maar naar het licht gericht is. Vogels houden van ochtendzon in de nestopening. Het nest met eventuele jonge vogels wordt dan in de ochtendzon opgewarmd, maar hangt dan op het heetst van de dag in de schaduw. West en zuidwest raden we niet aan i.v.m. inregenen en heersende windrichting!
• Meestal wonen vogels van dezelfde soort het liefst minstens tien meter bij elkaar vandaan, dus hang twee kastjes voor dezelfde vogelsoort niet dichter bij elkaar. Nestkastjes voor verschillende vogels kun je wel dichter bij elkaar hangen. Hou daar een onderlinge afstand van zo’n drie meter aan.

Een gedachte over “Lesjes vogelkastjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s