BijJelle: buiten bloemenverkoop ‘bloemen to go’

Buitenverkoop van bloemen is toegestaan. Kerstballen en andere decoraties kunt u via de WhatsApp bekijken en bestellen. Vervolgens kunt u die afhalen – of ze worden thuis bezorgd. Mogelijk wordt de hele winkel alsnog ‘essentieel’ – zie onder de foto.
jelle-app

In een brief, gericht aan premier Rutte en de minister Wiebes en Schouten, spreekt de brancheorganisatie VBW haar begrip uit voor een bredere lockdown, maar vraagt zij ook begrip voor de situatie van de sierteeltketen en bloemendetailhandel in Nederland in het bijzonder. ‘Bloemen en planten vervullen in het algemeen, maar nu in de waarschijnlijk komende lockdownperiode in het bijzonder een bijzondere en onmisbare rol in ieders persoonlijke situatie. Met minder en geen persoonlijk contact kunnen bloemen en planten de persoonlijke boodschap van troost en nabijheid overbrengen. Om maar niet te spreken over de invulling van uitvaarten die in de komende tijd ook onpersoonlijk moeten plaatsvinden, is het van het grootste belang dat bloemen en planten deze boodschap kunnen overbrengen. Daarbij zijn de bloemenwinkels dermate kleinschalig dat een veilige winkelvoering te garanderen is. Wij doen daarom een zeer dringend beroep op u om in ieder geval voor deze twee belangrijkste (omzet)weken van het jaar, maar ook in structurele zin, algehele sluiting van de bloemenwinkels te voorkomen.’

De brief is ondertekend door Marco Maasse van VBW, maar hij spreekt ook namens de ketenpartners Fleurop, Plantion, Royal FloraHolland en VGB.

Inmiddels is duidelijk dat winkels buiten voor kerstbomen en bloemenverkoop, staan op de lijst met die de Rijksoverheid heeft gepubliceerd van winkels en voorzieningen die open kunnen blijven in de nieuwe lockdown.

• Vanochtend is er overleg over de wens van de bloemenbranche om de bloemenwinkels in ieder geval tot kerst toestemming te geven voor volledige opening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s