Hoe laat is het nou?

De klok van de Dorpskerk slaat negen. Dan weten we dat het later is. Want gisteren liep de klok 42 minuten achter, en eergisteren ongeveer 41. Dus bij de slag van negen weten we dat het waarschijnlijk 43 over negen is. En dat rond kwart over tien de slag van half tien zal luiden. Ongeveer. Wellicht.

Vlot er iets aan doen – nee, dat kan niet. Het is een Rijksmonument en de gemeente is eigenaar. En het uurwerk is niet meer gelijk te zetten – het moet worden vervangen. Vandaar. Overigens loopt dit uurwerk al jaar en dag elk jaar twee keer uit de pas. En werd (wordt) altijd weer netjes gelijkgezet.

Enfin: elke dag een minuut meer achterlopen. Ja, u hoorde de vraag al aan komen bimbambeieren: wanneer loopt de klok in de Dorpskerk weer gelijk?

Op de daverend intelligente suggestie om het uurwerk stil te zetten, heeft de gemeente (nog) niet gereageerd. Mogelijk is daar een collegebesluit voor nodig, of een raadsmeerderheid. Dat laatste zal moeilijk zijn, want in die club zijn ze echt van alle tijden – behalve de toekomst dan. Terzijde.

Boing …! Ah, de slag van kwart over tien, eh … half tien, eh … Tijd om je niet meer om de klok van de Dorpskerk op te winden.

DCIM100MEDIADJI_0395.JPG

4 gedachten over “Hoe laat is het nou?

  1. de slag die de klok maakt om 10.15 uur is dus de slag van 11.00 uur en NIET van 09.30 uur ongeveer anders zou de klok voorlopen . groet Gerrit Rebel

    Like

  2. Een van de leukste Ogen ooit . M.i. accepteren dat het uurwerk hedentendage zo loopt en daar respekt voor hebben . EN GEWOON 2x per jaar gelijk zetten . Reaktie van Maria Piel .

    Like

  3. WAAROM heeft het Oog altijd alleen maar aandacht voor één (1) specifieke kerk in Blaricum?! Omdat het in het centrum van het dorp is? Is het Oog misschien zelf gereformeerd? Er is een VEEL mooiere en indrukwekkendere kerk! R.K. Kerk Heilige Vitus! Desondanks complimenten voor de vele foto’s.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s