Oude crypte gevonden

Bij werkzaamheden op het Oranjeweitje is vandaag een oude crypte gevonden. Volgens de woordvoerder van de Historische Vereniging Blaricum gaat het waarschijnlijk om de crypte van ‘de verzopen kermisser’ – een vaag wezen dat in 1522 geen toestemming kreeg bij zijn plaggenhut voor eigen gebruik een bierbrouwerijtje te maken en toen maar aan het einde van de Volksspelen van dat jaar ervoor koos in het in die tijd gebruikelijke bierbad te duiken en daarna nooit meer is gezien. Nader onderzoek volgt. Daarbij zal met name worden gekeken of het al langer gaande gerucht waar is dat er vanaf de crypte geheime bierleidingen lopen naar de diverse horecagelegenheden. Hiervoor zal de crypte morgen worden gevuld met water, in de loop van de middag kan dan bij Moeke, d’Ouwe Tak en Het Vitus worden vastgesteld of er water uit de tappen komt – of bier.

DCIM101MEDIADJI_0661.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s