De vlag … + update

Mail van de gemeente:
Schermafbeelding 2023-01-19 om 16.04.29

Reactie:
1. Dus de buitengewone raadsvergadering van morgen – waarin de burgemeester formeel afscheid zal nemen – vindt plaats terwijl de toren wordt ontsierd door een losgeschoten landsvlag – waarmee zorg en loyaliteit werden getoond?
2. Een hoogwerker had wel eerder kunnen komen – de vlag is een week geleden losgeschoten.
3. Had er desnoods een oefening voor de brandweer van gemaakt. Hadden de manschappen meteen kunnen vaststellen dat de top van de toren alleen is te bereiken via de pastorie en de zolderverdieping van de kerk … en dat de kerk eigendom is van de PKN en de toren van de gemeente. E.e.a. stamt uit de tijd dat elk dorp een uitkijktoren diende te hebben.
4. Er is een beschavingsverschil tussen nut en noodzaak van een landsvlag verwijderen en een deel van een dorpskerkklok weer gaande krijgen.
5. Overigens slaat de kerkklok keurig haar uren.
6. ‘Na reparatie teruggehangen’: dus de beëdiging van de nieuwe burgemeester op 8 februari a.s. vindt plaats in een gebouw waarop de vlag van Oekraïne staat?
7. Derhalve: zou het niet beter zijn om de scheiding tussen kerk en staat in acht te nemen – en in combinatie met het feit dat velen ‘iets anders’ kijken naar Oekraïne < > Rusland dan de zienswijze van Den Haag, ertoe te besluiten de toren op 8 februari te tooien met de Blaricummer vlag, eventueel samen met de Nederlandse vlag, en daarna de toren (behoudens  de normale vlagdagen) gewoon weer vlagloos te laten zijn?

Update >> Mail van de gemeente op vrijdagochtend: ‘Na reparatie van het uurwerk komt de vlag niet terug.’

///

ach vlag2 - 1

2 gedachten over “De vlag … + update

  1. Een andere nationale vlag dan onze eigen driekleur is sowieso ontsierend en, indien geplaatst door of onder toezicht van een overheidsorgaan, mogelijk zelfs wettelijk verboden.

    Dank voor de update. Zou ‘Gezond Verstand’ (sic; hint) dan toch nog zegevieren?

    Like

  2. De vlag van de Oekraïne hoort daar niet. Als men verder kijkt en nadenkt dan wat Den Haag wil, zal men tot de ontdekking komen dat de situatie aldaar anders is dan wat ons voorgehouden wordt. Alsmede de reden van de inval van Rusland. Je zal maar in Donbas wonen en sinds 2014 door Oekraïne iedere dag gebombardeerd worden. Maar dat lees je niet bij de NOS.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s