Oog op Blaricum

11 mei 2011

Waar A. Alberts (niet) woonde

Filed under: 't gooi,blaricum,foto's — Oog op Blaricum @ 17:43

In het onlangs verschenen boekje Literair fietsen staan 25 Laarder en Blaricummer woonhuizen beschreven waar ooit schrijvers/schrijfsters hebben verbleven. Op Bergweg 6 heeft A. Alberts (1911-1996) gewoond; ieder geval vanaf 1968, wanneer hij is vertrokken schijnt niet bekend te zijn. Alberts schreef onder andere De vergaderzaal (1974), een korte tijdloze roman over ‘… mensen die tamelijk begerig zaken met elkaar doen, …’ en over motieven zoals ‘… tegen andere groeperingen gerichte samenwerking, …’
Aan de titel boven deze foto is (niet) toegevoegd. Gebleken is namelijk dat Alberts niet op nr. 6 heeft gewoond, maar op nummer 4.

1 Comment »

  1. Ach ja, meneer Alberts, ik zag hem wel eens door de buurt wandelen. Terug getrokken man. Het huis is prachtig met een hoog kluizenaar-gehalte, nogal donker van binnen. En tsja, “De Vergaderzaal”… Ik vind het huis mooier.

    Comment by Ing. Richard A. Eykenduyn — 11 mei 2011 @ 19:01 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: