Oog op Blaricum

12 mei 2011

Waar A. Alberts werkelijk woonde

Filed under: 't gooi,blaricum,foto's — Oog op Blaricum @ 12:05

In het boekje Literair fietsen staat dat de schrijver A. Alberts woonde op Bergweg 6. Dit is fout, er had moeten staan nummer 4.
Riet en Wim van der Velden lieten weten: ‘Het getoonde huis is niet die van Alberts. hier woonde zuster trudy. Alberts woonde in het huisje met de groene pannen. met Gerard Richter, de aannemer, hebben we hier menige verbouwingen gedaan.Ik heb veel leuke en goede herinneringen aan deze tijd.’
En huidig eigenaar van nr. 4 Rob van Eck schreef Oog: ‘Ik kocht Bergweg nr 4 in 2002 van de weduwe Alberts, die woonde hier 46 jaar. En dus niet op nr. 6. Op nr 6 woonde de psychiater Van Tol, twee jaar geleden overleden. Naar ik vernam, werkte hij vroeger o.a. met prof. Bastiaans, bekend van de lsd-therapie. ook zeker de moeite van het afstappen van de fiets waard. PS: De Eilanden van Alberts is m.i. zijn mooiste boek.’

Leave a Comment »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: