5 gedachten over “Na de regen kwamen de verzakkingen

 1. Waarschijnlijk geen verdichting toegepast. Erg leuk in de zomer met weinig regen. Oplossing, volledig (1.5 m) ontgraven, opnieuw zand en grond storten en per laag van 15 cm verdichten alvorens de volgende laag wordt gestort. Zorg bij verdichte grond wel voor een correcte afwatering. Is er geen Proctorproef voorgeschreven geweest ? Is de dichtheid niet voorgeschreven ? Bepaal het met de Proctorproef.
  De proctorproef is een proef die gebruikt wordt om de dichtheid van een grondmonster te bepalen, en gebruikt wordt om grondstabiliteit te bepalen: Funderingen worden geplaatst op grondsoorten met ten minste 95 à 98% proctordichtheid. Op deze manier is men er zeker van dat de grond niet overmatig zal gaan zetten. Tuinen en parken kunnen met een andere dichtheid worden aangelegd maar het is raadzaam de dichtheid voor te schrijven zodat er nooit discussie ontstaat in voorkomende gevallen.

  Like

 2. Wonen om de hoek en onze zoon vraagt steeds OF ze daar mogen voetballen en wanneer er twee goaltjes komen die
  de gemeente neer gaat zetten…… 😉 Zou dat niet leuk zijn voor de bewoners een beetje reuring en iets om naar te kijken?
  Of heeft het een bestemmingsplan a-la Villa of Vijver

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s