Stap voor stap wordt ’t wat

Tekentafel-impressie van het Bijvanck-centrum – met in het midden de verbouw/nieuwbouw (winkels plus 42 appartementen) van De Balken. Moet 2013 klaar zijn.
Beeldbron: BKBouw.

5 gedachten over “Stap voor stap wordt ’t wat

 1. Weer een mooi verfraaiing voor het hart van de Bijvanck en goedkope apartementen voor starters. Wat willen we nog meer.
  Dit laat weer eens duidelijk zien dat de Bijvanck een volwaardige wijk is van Blaricum

 2. @ Mieke Bakker: Wat is de definitie van een “volwaardige wijk”?? Een “wijk” is iets wat er niet echt bij hoort want anders neem je niet “de wijk” naar iets anders. Door tot 2x toe het woordje “weer” te gebruiken lijkt het alsof er van alles gebeurt in onze Bijvanck. De praktijk is anders.
  Wat willen we nog meer???? Loopt U eens eens een rondje door de Bijvanck en zie wat er zoal mis is. Je kunt geen 100 mtr lopen zonder een hondedrol, je kunt geen 100 mtr lopen zonder rotzooi op de straat, je kunt geen enkele straat doorlopen waar geen rotzooi ligt of schuttingen bijeen gehouden worden door plantengroei en je kunt ook niet eens fatsoenlijk oversteken omdat een zebrapad op een verkeerde plaats ligt. In de winter is het een “kriem” omdat er voor voetgangers een groot risico is van vallen omdat er geen adequate bestrijding is. Ik kan nog wel doorgaan maar dat heeft geen enkele zin. Voor mij is dit politieke onzin.
  Vooropgesteld: Ik ben blij dat ik hier woon!!

 3. Een wijk, mijnheer Slokker heeft meerdere betekenissen, waaronder “een deel van een dorp of stad”
  Ikzelf heb 30 jaar in de Bijvanck gewoond , was zelfs een van de eerste bewoners. Ik weet dus heel goed hoe alles er uit ziet in de Bijvanck, kom er nog wekelijks, en ik ben er trots op dat de gemeente een heleboel verbeteringen heeft uitgevoerd en nog gaat uitvoeren. Dit maakt de Bijvanck nog mooier en prettiger om te wonen .
  U geeft de Bijvanck de schuld van de hondepoep, de rotzooi op straat enz. maar dat zijn misdragingen van de inwoners. Een kwestie van fatsoen dus.
  Ik vind het trouwens fijn om te lezen dat u blij bent dat u in de Bijvanck woont. Valt het misschien toch allemaal nog wel mee.
  Misschien kunt u op een positieve manier eens uw op- en aanmerkingen komen toelichten tijdens het inspraak moment van onze openbare RTG’s.

 4. Beste mw Bakker,
  Ik woon nog steeds, sinds 1975, in de Bijvanck en ben dus ook vd 1e generatie in onze wijk en woon daar nog steeds met tevredenheid. Heb ook ruim 15 jaar een bestuurlijke functie gehad in de sport als secretaris en als voorzitter tbv de jeugd. Ik heb mijn sociale funtcie dus wel gehad in onze wijk tijdens de opbouw. Ik geef de Bijvanck niet de schuld vd hondepoep want een wijk is niet aan te spreken. Mijn commentaar is juist naar het beleid, maar dat was u waarschijnlijk ontschoten. Sinds 1 december is er een 4e BOA, wat uit en te na is weergegeven maar kan die dan ook controleren op het aanlijngebod?? Want daar gaat het om in ons dorp(en wijk)Er zijn regels maar er wordt niet gehandhaafd.
  “Ik vind het trouwens fijn om te lezen dat u blij bent dat u in de Bijvanck woont. Valt het misschien toch allemaal nog wel mee” is wat u schreef. Houdt dat dan in dat ik onzin schrijf?
  Openbare RTG: Ik kom daar niet en dat is een zwak punt van mij. Ik stuur, met enige regelmaat, een mail ad politieke partijen over zaken die, in mijn optiek, niet juist zijn. Door dit via de mail te doen kan ik goed uitleggen wat het probleem is en wat er aan gedaan zou kunnen doen waarbij ik ook foto’s stuur. Dat kan dus niet in een RTG. Ik draag dan bij vind ik. Een heel groot persoon uit de raad reageert bijna altijd, een vrouwelijke voorzitter ve partij reageert vaak en een andere vrouwelijke voorzitter reageert soms. U hoort niet in dit rijtje thuis!! Ik ben een normale burger die zaken kenbaar maakt. Geen abnormaal taalgebruik en niet op de persoon.
  Voordat het “oog” een reactie geeft…… U heeft mijn emailadres en kunt dus reageren via dat adres.
  Rob Slokker

Geef een reactie