HOV uitgesteld

Leden van de lokale coalitie (VVD, HvB en D66) gaven vanavond in De Malbak aan actiegroepen verslag van hun inspreken over de HOV in de provinciale Commissie Mobiliteit en Wonen. Resultaat van het inspreken is dat het provinciale besluit over deze infrastructurele ingreep in de regio is uitgesteld. Met name door de volgens HvB-er Rob Bruintjes ‘goed gecoördineerde aanpak van 11 tegenstanders’ zijn er dermate grote vraagtekens komen te staan bij de inzichten (‘volstrekt  niet realistisch’) en aanpak (‘drammerige handjeklap annex koehandel’) van gedeputeerde Elisabeth Post (VVD), dat de Commissie besloten heeft nader overleg te voeren met betrokken partijen en belanghebbenden.

4 gedachten over “HOV uitgesteld

  1. de argumenten die tegen het plan zijn ingediend waren ijzersterk. 11 insprekers uit hilversum en blaricum met duidelijke zakelijke bezwaren, zowel tegen de manier waarop het tegen democratische principes in lijkt te worden doorgedrukt en ook bezwaren tegen de grote inbreuk die het plan maakt op de leefbaarheid van blaricum en hilversum op de gekozen trace’s. bovendien heel veel geld met weinig rendement. de bestaande buslijn 320 is al net zo snel op blaricums grondgebied als de toekomstige HOV op een vrije busbaan zou moeten zijn volgens de provincie. Ook blijkt binnenkort een snelbus langs de A27 te starten van Almere naar Utrecht, die stopt bij de carpoolplaats Blaricum. besluitvorming aangehouden door provincie. de twijfels zijn heel duidelijk gezaaid bij de provinciale bestuurders. ddaar vertrouwen we dus op.

  2. Helaas kon ik er gisteravond niet bij zijn, maar gistermiddag hebben we inderdaad denk ik de Statenleden kunnen overtuigen om nog eens zeer goed na te denken over het vrije busbaan trace over de Meent. D66 heeft er in elk geval weer vertrouwen in dat er naar ons geluisterd wordt.

Geef een reactie