Goud in de smoel, arm uit de stoel?

De tarieven van de tandartsen zijn sinds 1 januari 2012 niet meer aan maxima gebonden. Diverse steekproeven hebben uitgewezen dat een stevig gedeelte van de tandartsen zijn tarieven drastisch heeft verhoogd. De politiek maakt zich zorgen en wil maatregelen; minister Schippers zou het liefste ‘haar experiment van de vrije marktwerking’ voor tandartsen ongedaan maken. Mogelijk zullen op korte termijn weer voor kinderen en gehandicapten tariefregels worden ingevoerd.
Wat zijn uw (lokale) ervaringen?

3 gedachten over “Goud in de smoel, arm uit de stoel?

 1. Niet om het een of ander hoor, maar hier bij ons in Suriname liggen de tarieven ongeveer gelijk met wat hier staat in de middenkolom. ‘Klein’ verschil is wel dat het gemiddeld maandinkomen bij ons ligt op omgerekend ongeveer Euro 300,- / mnd netto. Gevolg, de meeste mensen gaan naar de ‘tifi-datra’ oftewel de tandendokter. Die heeft twee tangen en een fles Marienburg Rum (90%!) klaarstaan en binnen 10 minuten ben je ‘behandeld’. Zo goed zelfs, dat je jaaaaaaaren lang niet meer terug hoeft te komen.

 2. Het is toch gewoon een grof schandaal wat die tandartsen flikken? Alsof ze het nog niet goed genoeg hadden…. Drie keer per jaar op vakantie moet zeker vier keer per jaar worden? De remedie is simpel hoor…. Gewoon shoppen! Bel je tandarts en vraag wat een behandeling kost en vergelijk met een andere tandarts. Ze zijn allemaal evren kundig en ook qua instrumentarium zal ’t bij een ander echt niet beroerd zijn.
  Zoals zo vaak verrijken de welgestelden zich ten koste van de minderbedeelden. Een echt zorgelijke ontwikkeling, maar ik zal in Blaricum de lachers op mijn hand hebben natuurlijk….

  Even gegoogled…

  Het aantal mensen dat in Nederland onder de armoedegrens leeft, zal de komende jaren toenemen. Dat zeggen het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in een gezamenlijk rapport Armoedesignalement 2011 (.pdf). Koopkrachtverlies en het toenemend aantal werklozen zijn de hoofdoorzaak van de stijging.

  In 2010 moesten er een miljoen mensen rondkomen van 998 euro of minder per maand. Daar zijn dit jaar zo’n 70.000 mensen bij gekomen, voor 2012 raamt het SCP een stijging van 55.000 mensen. Het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft, zal volgens het SCP eind 2012 1.134.000 miljoen bedragen.

  Bron: http://nos.nl/artikel/319703-armoede-in-nederland-neemt-toe.html

Geef een reactie