Interessant is …

… wat de bestuurster, tijdens en nadat ze samen met de fruitverkoper minachtend naar de fotograaf heeft gekeken, dacht. En wat dacht ze toen ze haar auto zo neerzette? Wat dacht ze – dacht ze überhaupt iets? Of dacht ze alleen maar dat fruit ‘voor ons’ gezond is? En dat de manier waarop dat gezonde fruit wordt gekocht niet boeiend noch van belang is? Dacht ze (alweer) ‘wat een eikel!’? Dacht ze (alweer) ‘waar bemoeit ‘ie zich toch mee’? Dacht ze ‘krijg de tering’? Of dacht ze ‘eigenlijk ben ik een kutwijf om mijn auto in mijn eigen dorp zo neer te kwakken en daar zo’n 10 minuten te laten staan’? Voelde ze ergens iets van ‘ja, in feite kan dit niet’?
Wat dacht ze, wat voelde ze? Hoe hard knaagde het maatschappelijk bewustzijn (als een onbekend en ongekend onrustgevoel?) aan haar geweten toen ze wegreed? Knáágde het inderdaad, of bleef dat bewustzijn apatisch en atrofisch in een nauwelijks bezocht hoekje van haar ziel liggen – zacht snikkend? Interessante vragen …

5 gedachten over “Interessant is …

 1. Als ik dit zie, schaam ik mij dat ik een Blaricumsche inwoner (vrouw) ben met een asociale auto (groot dus)!! Door dit (parkeer)gedrag worden we over een kam geschoren en met de nek aangekeken.
  Juist met zo’n grote asociale bak parkeer ik “hem” DAARENTEGEN altijd netjes! Of nog makkelijker ik ga met de fiets.
  Ik ben echter geen heilig boontje hoor, MAAR HIER BAAL IK VAN!!!

  die “schijt aan…” mentaliteit.: daar moeten we eens vanaf! Bijna iedereen in ons mooie dorp denkt dat hij wat is en dus mag! Maar waar is het respect voor elkaar?

 2. Oog: “of bleef dat bewustzijn apatisch en atrofisch in een nauwelijks bezocht hoekje van haar ziel liggen – zacht snikkend? Interessante vragen …”

  Diepzinnig verwoord Oog!

  Deze -volgens Oog- vrouw heeft, na bijna 12 jaar deze MB ml 320 gereden te hebben, er niet aan gedacht dat hij ook maar ergens in de weg zou kunnen staan. De 01-XF-TD kan er volgens mij niet uit en voetgangers kunnen niet oversteken. Het enige positieve aan deze plaatjes is dat ze kennelijk niet bereid was de handicap van iemand anders over te nemen…..

 3. Nogmaals en ik heb het eerder gezegd, los het als volgt op: plaats een groot LED-scherm waarop dit gefilmd wordt afgebeeld met de tekst: ‘Kassaaaaaa !!! De eigenaar van deze auto spekt de gemeente-kas met Euro 500,-, waarvoor onze hartelijk dank.’ De tekst kan ook nog via speakers worden uitgeschald over het plein, je gaat zien, iedereen gaat meteen kijken wie er nu weer het haasje is. Je staat op die manier als foutparkeerder toch goed voor joker, de gemeenschap kan weer lachen, en er is geld verdiend. Kortom, humor gekoppeld aan geld verdienen werkt fantastisch. Veel beter dan al die zure commentaren want de foutparkeerder interesseert het geen moer dat ene Oog zich druk maakt. Denk er eens over na, misschien kan het aan de gemeenteraad worden voorgesteld. Iemand als Rob Bruintjes moet hier toch wel voor te porren zijn ?

  Oog: wij zoeken sponsors voor een webcam – hoeveel mogen we van u verwachten?

Geef een reactie