Waarom bouwen wij?

Zomaar (…) een straathoek in de Bijvanck – maar er zijn er vele van waaraf men meervoudige leegstand kan zien.

6 gedachten over “Waarom bouwen wij?

  1. juist, de huren zijn veel te hoog en er is heel veel achterstallig onderhoud, het zijn inmiddels doorgangswoningen geworden, wat dit stukje ,voorheen mooie wijk, heeft omgetoverd tot een armoedig geheel. erg jammer, ik heb er 30 jaar met plezier gewoond.

    Oog: enig idee hoeveel woningen er leeg staan in de Bijvanck – en hoe lang?

  2. Op de Korf hebben 2 woningen ruim 1 jaar leeggestaan. Ik heb de woningbouw aangeschreven vanwege het aanzien vd voortuin waar van alles weelderig groeide. Maar de woningbouw Gooi-en omstreken verkoopt de woningen en dan mag dat dus allemaal. Bij het verlaten van een huurwoning van ca € 480,00/maand gaat er even snel een stukadoor/schilder in en de prijs gaat dan naar ruim € 650,00/maand. Zo doen wij dat in ons landje. Ik heb geen idee hoeveel woningen er leeg staan maar kan alleen oordelen over datgene wat ik heb gezien/meegemaakt.

  3. Ik heb mij laten vertellen dat er 13 van de 102 woningen leegstaan, er zijn ook een aantal andere woningen verkocht inmiddels, maar ook dat gaat niet goed vanwege het achterstallig onderhoud. Alle woningen moeten namelijk nieuwe achterpuien hebben , kosten ongeveer 30.000 euro en dat is niet in de verkoopprijs verwerkt.
    De leegstand is inderdaad gemiddeld meer dan 1 jaar. Ik weet dat er bewoners zijn die ons gemeentebestuur hebben gevraagd in contact te treden met Vesteda over de leegstand, maar dat is op niets uitgelopen. Ik vind het schandalig dat Vesteda zo omgaat met hun woningen en hun huurders.

  4. Het zijn niet alleen de woningen van Vesteda die leeg staan er zijn ook voldoende koopwoningen van particulieren leeg, zo ook van de woningbouw die leegstaande exhuurwoningen te koop zet.

Geef een reactie