Oog op Blaricum

27 januari 2012

Waarom bouwen wij?

Filed under: 't gooi,blaricum,foto's — Oog op Blaricum @ 14:25

Zomaar (…) een straathoek in de Bijvanck – maar er zijn er vele van waaraf men meervoudige leegstand kan zien.

6 Comments »

 1. Dit zijn vrijesectorwoningen van Vesteda. De Dam 48 en Plaat 4 staan al meer dan een jaar leeg.

  Comment by Satyamo Uyldert — 27 januari 2012 @ 14:47 | Beantwoorden

 2. Mogelijk is de prijs-kwaliteit verhouding niet goed?

  Comment by Rob Bruintjes — 27 januari 2012 @ 16:18 | Beantwoorden

 3. juist, de huren zijn veel te hoog en er is heel veel achterstallig onderhoud, het zijn inmiddels doorgangswoningen geworden, wat dit stukje ,voorheen mooie wijk, heeft omgetoverd tot een armoedig geheel. erg jammer, ik heb er 30 jaar met plezier gewoond.

  Oog: enig idee hoeveel woningen er leeg staan in de Bijvanck – en hoe lang?

  Comment by Mieke Bakker — 27 januari 2012 @ 16:32 | Beantwoorden

 4. Op de Korf hebben 2 woningen ruim 1 jaar leeggestaan. Ik heb de woningbouw aangeschreven vanwege het aanzien vd voortuin waar van alles weelderig groeide. Maar de woningbouw Gooi-en omstreken verkoopt de woningen en dan mag dat dus allemaal. Bij het verlaten van een huurwoning van ca € 480,00/maand gaat er even snel een stukadoor/schilder in en de prijs gaat dan naar ruim € 650,00/maand. Zo doen wij dat in ons landje. Ik heb geen idee hoeveel woningen er leeg staan maar kan alleen oordelen over datgene wat ik heb gezien/meegemaakt.

  Comment by Rob Slokker — 28 januari 2012 @ 02:02 | Beantwoorden

 5. Ik heb mij laten vertellen dat er 13 van de 102 woningen leegstaan, er zijn ook een aantal andere woningen verkocht inmiddels, maar ook dat gaat niet goed vanwege het achterstallig onderhoud. Alle woningen moeten namelijk nieuwe achterpuien hebben , kosten ongeveer 30.000 euro en dat is niet in de verkoopprijs verwerkt.
  De leegstand is inderdaad gemiddeld meer dan 1 jaar. Ik weet dat er bewoners zijn die ons gemeentebestuur hebben gevraagd in contact te treden met Vesteda over de leegstand, maar dat is op niets uitgelopen. Ik vind het schandalig dat Vesteda zo omgaat met hun woningen en hun huurders.

  Comment by Mieke Bakker — 28 januari 2012 @ 11:03 | Beantwoorden

 6. Het zijn niet alleen de woningen van Vesteda die leeg staan er zijn ook voldoende koopwoningen van particulieren leeg, zo ook van de woningbouw die leegstaande exhuurwoningen te koop zet.

  Comment by Bea Kukupessy-Rokebrand — 30 januari 2012 @ 21:52 | Beantwoorden


RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Powered by WordPress.com.

%d bloggers liken dit: