5 gedachten over “O ja, dit is …

 1. Hij is niet makkelijk, foto genomen met een giga mooie lens, maar volgens mij het Fransepad met rechts de Stachouwerweg en de schuur van vanouds Jaap van Kee, Fransepad 12. Links zie je nog net de jonge leilinde bij Beppie Majoor Fransepad 9.

 2. Volgens mij klopt er niets van die foto.
  Het is het Fransepad, maar er is een stuk tussenuit gehaald.
  Rechts is het huis van de fa. Duurland te zien, het huis met het te koop bord in de tuin.
  Verderop rechts staat het huis op de hoek Fransepad/Ludenweg, met de knik in het dak.
  Het stuk ertussen is uit deze foto verwijderd.
  Hetzelfde geldt voor de linkerkant van de foto.
  Dus : het is trucage !!!!
  Marianne Bollebakker

  Oog: hartelijk dank voor het indirecte compliment: kennelijk heeft Oog iets gemaakt waardoor u ernstig in verwarring bent geraakt. echter: van trucage is geen sprake. waar wel sprake van is dat u niets afweet van het fotograferen met een telelens*, in combinatie van het innemen van net even die positie die afwijkt van de gangbare invalshoek – waardoor er een andere maar niet getruceerde weergave van de werkelijkheid is ontstaan

  * door het gebruik van een telelens (f500 in dit geval, een soort hele sterke verrekijker) verdwijnt de diepte van hetgeen wordt gefotografeerd; indien er bochten en struiken zijn, kan het lijken alsof er stukken zijn overgeslagen dan wel verwijderd – maar da’s dus schijn – hoe sterker de telelens, des te minder wordt de diepte op de foto, het totale beeld wordt ‘platter’.

 3. Denk dat Frans gelijk heeft. Mijn complimenten Peter voor de foto! Het vereist kunde om van iets simpel iets moeilijks te maken.

Geef een reactie