Wereldijs – wij wel

Reddingsbrigade Blaricum is nú (18:15 uur) bezig op het Gooimeer een schaatsbaan te vegen. Die ligt voor het Stichtse strandje, vanwaar men direct op de baan kan stappen. Het ijs is tussen de 12 en 15 cm dik, het uitzicht fantastisch. In het weekend is er ook Koek en Zopie. De kwaliteit van het ijs is weergaloos, daar zullen ze in Balk (Fr.) wel jaloers op zijn. Geruchten dat de Elfstedentocht vanwege het slechte/dunne ijs in het zuidwesten van Friesland wellicht als alternatieve route langs het Stichtse strandje komt, konden nog niet worden bevestigd.

8 gedachten over “Wereldijs – wij wel

  1. Let goed op, niet buiten de geveegde baan gaan schaatsen, het Gooimeer is verderop onbetrouwbaar, de ijsdiktes zijn zeer variabel.
    de baan ligt pal voor het strand langs, de waterdiepte is daar zeer gering, het ijs heeft veel mogelijkheid gekregen om goed aan te groeien.

  2. Dat is heel mooi! Er was door nijvere buurtbewoners al een leuke baan geveegd met topijs, maar dit is echt profi. Oprichting van Blaricumsche IJsclub ’t Sluisje (BIJS; anno 2012) is een kwestie van tijd. Waterrijke gemeente met een stoere ijsclub.

  3. Gisteren van het strand naar Huizen geschaatst. Wat last van sneeuw, maar langs de kust verder dik ijs. Prima tocht!

Geef een reactie