Bij gebrek aan rek …

… en cultuurrespect.

10 gedachten over “Bij gebrek aan rek …

 1. Dit is in ieder geval minder respectloos dan de door sommige cultuurbarbaren gewenste verbouw van de muziektent tot koffieshop…

  Oog: het in stand houden van een dood monument – hetgeen een ongebruikte muziektent in veler ogen is – draagt bij aan de museumvorming van/in het Dorp – waar een zekere partij 12 jaar geleden een uitgesproken tegenstander van was

  1. Beste Frans, het is wel erg respectloos want de fiets heeft notabene een standaard waar de fiets goed mee weggezet had kunnen worden. En die muziektent….. een koffieshop met een boerenblaasorkest kan best leuk zijn in ons dorp. 🙂

 2. Ik dacht dat dat ding daar speciaal was neergezet om je fiets tegenaan te kwakken? Satirisch bedoeld hoor en ik waardeer die Erfgooiersboom best, maar spijkers op laag water zoeken is ook een kunst.

  Oog: kijken wat er gebeurt als u de tweewieler tegen het monument op de Dam zet

 3. het is in elk geval iemand die de moeite heeft genomen om per OV fiets vanuit Hilversum of Bussum naar Blaricum te fietsen om deze heerlijke sushi te nuttigen. Welliswaar ook niet netjes om met je rug naar de verkoper te gaan staan met je hapje.

 4. Respectloos, om zowel je fiets tegen de Erfgooiersboom te zetten of, nog erger er in te klimmen of het bekladen of vervuilen van de muziektent. Beide objecten zijn een geschenk van de gemeenschap aan de gemeente. De muziektent is grootendeels betaald door heer Boissevain en gebouwd in 1926. De Erfgooiersboom is een symbool van een 1000 jarig tijdperk. Dus gewoon afblijven en kijken met je handen op je rug en er bij je realiseren hoe dit tot stand gekomen is. Gewoon uit respect voor het verleden.

 5. Frans, de vereniging van erfgooiers is opgeheven, het geld is op een gulden na verdeeld, wat zeuren we nog over een namaak hufterbestendige bronzen paal.
  De echte erfgooiersboom staat veilig onder de toren van de dorpskerk en de echte erfgooier in Hilversum op het plein bij de zaak van Brenninkmeijer.

 6. Zo te zien op de foto kon de verkoper vd sushi het ook niet aanzien dat die fiets tegen de “boom” stond.(Misschien een echte Erfgooier) 😉

  1. Ben jij nu helemaal betoeterd? Gewoon de muziektent een nieuw leven inblazen met koffie erbij. Er zijn genoeg politici die de 1e viool willen spelen en ik wil dan wel dirigent worden. 🙂

Geef een reactie