Zo’n 10% te duur

Althans dat vindt Rabobank-topman Piet van Schijndel.

5 gedachten over “Zo’n 10% te duur

 1. Wat heet, te duur? Ik vertel wel eens wat de Gooische huizenprijzen zijn. Je word dan wat glazig aangekeken waarna men hoofdschuddend wegloopt, iets mompelend over “Die Holländer en hun visserslatijn”

  Hier vlakbij staat een leuk objectje te koop, of eigenlijk drie-in-een want er horen bijgebouwen bij. http://eifel-plus-immobilien.com/05-tekoop/inl-tekoopnl/huis-1110-nl/index-1110-1-nl.htm
  Wat koop je nog voor die prijs in Blaricum-dorp?

 2. ja en bedankt beste Piet! Nu zullen de kopers nog langer wachten en gaat de woningmarkt in een verdere slaapstand………
  Wat is de onderbouwing?
  en ja, meelmuisje, woningen in t Gooi zijn duurder dan woningen in de eifel…………waar wil je liever wonen?

  1. Niet alleen Piet vind dat, Madeline. Welk normaalwerkend(!) mens kan nog iets in het oude dorp kopen of het huis overnemen waar ze zijn opgegroeid? Je moet gewoon geluk hebben. Ik vind het méér dan sneu voor kinderen van de oorspronkelijke bewoners, voor de meesten van hen is het in een paar decennia onmogelijk geworden om in het dorp te wonen waar ze zijn opgegroeid.
   Natuurlijk begrijp ik dat jij als Makelaar naar de markt kijkt.

   Waar ik het liefste wil wonen vraag je? Ik heb ontzèttend veel reacties gehad als “Hoe kan je het doen, uit Blaricum weggaan? Ben je gek? Je kan nooit meer terug!” Dat laatste klopt ook.
   Want als melkveehouder heb je geen toekomst in Blaricum, dat weet jij ook. Waar wij nu wonen en ons bedrijf hebben is nog “het dorp” waar Wim Zonneveld over zong. De ruimte, de rust, de overweldigende natuur… De tijd heeft hier stilgestaan en daar ben ik maar wat blij om. Ja, ik verheug me enorm als ik naar Blaricum rij, mijn familie en vrienden wonen er. Maar ik krijg het na een paar dagen benauwd en dat is niet alleen vanwege mijn Astma 🙂

 3. Ach gut, mevrouw Lindeman ziet haar lucratieve handeltje indrogen… ’t Wordt tijd dat ze de beroepsgroep ‘makelaars’ eens goed tegen het licht houden. Het zal mij niet verbazen als er in deze sector veel zaken het daglicht niet kunnen verdragen. Eén van de redenen waarom we nu met achterlijk hoge prijzen zitten en de verkoop nagenoeg gestaakt is… ze worden door de makelaardij kunstmatig hoog gehouden!

  Oog: interessante standpunten die om bewijs vragen – maar niet hier

 4. Wat een vreemde discussie is dit. . . . .
  Ik ben niet ‘vóór’ of ‘van’ de makelaars, maar ik weet niet beter dat zij nog altijd, als het om de hoogte van de prijs van een woning gaat, in opdracht van de verkopende partij werken.

Geef een reactie