Weggewerkt, weggepest – maar niet verslagen

Bloemenzaak Justine van Gerard en Justine Calis sluit op 7 maart a.s. de deuren. De reden is niet dat de winkel niet goed zou draaien – integendeel. Het zou enerzijds een kwestie zijn van de verhuurder die van een volgende huurder veel meer huur kan vangen en daarom geen zin heeft het voorlopige huurcontract van Justine met vijf jaar te verlengen. Gerard en Justine hadden dat wel gewild. Ze voelen zich door de verhuurder ‘weggewerkt’. Anderzijds bestaat er kennelijk tussen de diverse partijen die voorheen mede-eigenaar waren van het Tuincentrum Calis aan de Eemnesserweg/Schapendrift een dusdanige grote mate van actieve animositeit dat Gerard en Justine zich zowel privé als zakelijk ‘weggepest voelen’. Verslagen zijn ze echter niet: in Almere-Hout (waar ze inmiddels ook wonen) gaan ze hun bloemengroothandel en bedrijf voor tuinonderhoud verder uitbouwen – ‘wellicht met behoud van onze Blaricumse klanten’.

7 gedachten over “Weggewerkt, weggepest – maar niet verslagen

 1. Vraag en aanbod. Daarbij zit er onderhuids natuurlijk e.e.a. ook niet goed, anders was men wel tot een vergelijk gekomen.

 2. Ik zit in de bedrijfshuur advies commissie in de regio Gooi. Ik weet als geen ander dat de huurders in Nederland buitengewoon goed beschermd zijn.
  Het huurcontrakt kan alleen eidigen als de huurder zijn huur niet betaald of zich niet naar behoren gedraagd. Dan nog moet het eerst aan de rechter worden voorgelegd, en die beslist. Hier is iets anders aan de hand dan het lijkt. Crocodillen tranen

  Oog: verhuurder stelt dat het om een’privé-relatie’ gaat en dat dan huurbescherming niet van toepassing zou zijn; advocaat van huurder is van mening dat verhuurder ‘in zijn recht staat’ …; uw afsluiting ‘crocodillen tranen’ is merkwaardig – koop er een blommetje en leg uw oor objectief te luister

  Re-Jan van de Hoef: De wet kent geen verschil tussen prive relatie en zakelijke relatie, er is maar 1 soort huurovereenkomst. Het is verstandig om een onafkelijke advokaat die niet betrokken is te raadplegen, dan krijgt u een opjectief antwoord.

  Oog: blommetje kopen en oor te luister leggen

 3. jeetje, betaald en gedraagd, hoe bestaat het. De twee raadsleden van een paar dagen gelden maakten dezelfde taalfouten, toen dacht ik: niet reageren. Nu wel dus!

 4. ‘Taal’ is niet Jan’s sterkste kant… En ook hier weer: hanteer die spatiebalk eens wat minder vaak. ‘bedrijfshuur advies commissie’ wordt gewoon geschreven als ‘bedrijfshuuradviescommissie’

  Oog: van de veelreageerders uit de bijvanck wordt juist in deze kwestie een inhoudelijke reactie verwacht

  Re-Ron: Voor een inhoudelijke reactie is het dossier mij niet bekend genoeg. Maar dan nog wel even wat anders… Het hele rijtje winkels aan die kant gaat toch binnenkort tegen de vlakte?

  Oog: zwak

 5. Jammer dat dit zo loopt. Het winkelcentrum fleurde letterlijk op met deze fijne mensen. Wat ook de reden mag zijn, het is een stap terug waar de plannen voor de nieuwbouw juist stappen vooruit maakt.

 6. Is het niet KroKodillentranen? 🙂 Ik ga er van uit dat het “oog” al een “blommetje” heeft gekocht. 😉

  Oog: van de veelreageerders uit de bijvanck wordt juist in deze kwestie een inhoudelijke reactie verwacht

Geef een reactie